Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
13.07.2015 17:58:30
Deli članek:

Svetovni pokal na rolkah brez Slovencev

vszi

Zadnji konec tedna se je v Oroslavju na Hrvaškem začel svetovni pokal v teku s tekaškimi rolkami. Naši tekači se tako kot tudi večina najboljših teh tekmovanj ne udeležujejo.

Tekmovalci so se na Hrvaškem merili v tekih s skupinskim startom v prosti tehniki na 10 oziroma 12,5 kilometrov. Pri dekletih je slavila Švedinja Marika Sundin, pri moških pa Norvežan Ragnar Bargain Andresen. V sprintu sta bila najboljša Nemka Kira Claudi in Italijan Emanuele Becchis.

In zakaj Slovenci v tem tekmovanju ne nastopajo? "Za tek na rolkah je potrebna posebna oprema, drugačna tehnika, večja je tudi nevarnost poškodb. Z večjo količino takšnega treninga ne bi veliko pridobili, zato tudi ne tekmujemo v svetovnem pokalu, tako kot tudi ne večina tistih iz tekaškega vrha. Bomo pa avgusta kot vsako leto izpeljali državno prvenstvo in se na pripravah na Norveškem udeležili tudi nekaj rolkarskih tekem," pojasnjuje glavni trener Marko Gracer.

Trenerja iz Kranjske Gore veseli dejstvo, da po junijskih težavah s srcem Anamarija Lampič spet normalno trenira, nobenih nepravilnosti pa niso pokazali niti zadnji testi pri Vesni Fabjan, ki je bila spomladi deležna posega na najpomembnejšem človeškem organu.