Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
10.07.2015 22:40:00
Deli članek:

Odkrili izdajalca

vszi

Primer Fenninger je celo pomlad razburjal naše severne sosede Avstrijce. Zdaj so odkrili, kdo je medijem poslal slovito Annino pismo smučarski zvezi.

Po poročanju avstrijskih medijev je elektronsko pošto z Anninim pismom javnosti poslal visoki uradnik avstrijske smučarske zveze. Sodelavca zveze, katerega ime ni prišlo v javnost, so v sredo brez milosti odpustili.
"Posebna enota policije je odkrila, da je bila elektronska pošta poslana preko odprtega brezžičnega sistema iz neke okrepčevalnice s hitro hrano v mestecu Zirl," je dejal predsednik zveze Peter Schröcknadel. Odkrili so tudi, da se je s zaposlenim na smučarski zvezi srečala neka ženska, ki je šla z njim na kavo, po tem pa naj bi omenjeni pismo poslal v javnost.
Schröcksnadel je na vsak način hotel najti odgovornega za to, da je ustvaril pravi vihar v avstrijskem smučanju in da se je govorilo celo o tem, da bo olimpijska in svetovna prvakinja ter dvakratna zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala (preteklo sezono je za las ugnala Tino Maze na zadnji tekmi sezone) zapustila avstrijsko zvezo in tekmovala pod drugo zastavo. Nekateri so menili, da so bili v afero vpleteni tudi nekateri najvišji predstavniki zveze, ki ne marajo avtoritativnega predsednika.  
Zdaj že nekdanji zaposleni, ki je bil miren in neopazen v službi, naj bi delal sam, vendar Schröcksnadel ne verjame v to. "V to ne verjamem. Mislim, da ga je nekdo spodbudil in mu obljubil, da ga bo ščitil," je dejal predsednik. Kot kaže bo trajalo še nekaj časa, da bo Avstrija pozabila na razprtije svoje zvezdnice in krovne smučarske zveze.