Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
27.02.2015 08:54:02
Deli članek:

Brez Slovencev tudi v nedeljo

Slovenski deskarji na snegu so bili neuspešni v kvalifikacijah tekme svetovnega pokala v Park Cityju. V kvalifikacijah snežnega žleba se je še najbolje odrezala Cilka Sadar, ki je zasedla 13. mesto med 24 tekmovalkami.

Pri moških pa je bil Tit Štante 24., Filip Kavčič 26., Jan Kralj 28., Max Kralj Kos pa 30. Tim-Kevin Ravnjak, dobitnik brona na svetovnem prvenstvu v Kreischbergu, ni nastopil.

"Tim-Kevin je imel nekaj smole na progi snežnega parka in je za malenkost poslabšal poškodbo iz Laaxa. Sedaj je zanj v načrtu počitek, saj v naslednjem tednu nastopi na US opnu. Cilka že kaže boljše vožnje in zelo dobro napreduje po operaciji kolena, ki pa je po Kanadi spet rahlo otečeno. Ostali so odpeljali svoje osnovne vožnje, ki trenutno zadostujejo za trideseterico. Največji napredek kažeta Tit, ki mu sledi še drugi mladinec Max, to pa so dobri obeti za prihajajoče mladinsko svetovno prvenstvo," je po preizkušnjah dejal trener Matevž Pristavec.

Danes bodo finalne vožnje v Park Cityju vozili v snežnem parku (Urška Pribošič je bila 13. v kvalifikacijah, Ravnjak 26., Aljoša Krivec pa 44.), tekma v snežnem žlebu pa bo v nedeljo.