Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
05.01.2015 20:06:40
Deli članek:

Snežni plaz pokopal nadarjena Američana

Iz vrst ameriške smučarske zveze prihajajo tragične novice. V avstrijskem Söldnu sta se smrtno ponesrečila mlada smučarja.

Zdaj že tradicionalno uvodno prizorišče tekem svetovnega pokala že nekaj let velja tudi za pripravljalni tabor ameriške smučarske reprezentance. Te dni se je tam mudila tudi B-ekipa s šestimi člani, a idilično smučanje je prekinila tragedija,  v kateri sta življenje izgubila dva nadarjena smučarja.

Šele dvajsetletni Ronnie Berlack in leto mlajši Bryce Astle sta bila skupaj s svojimi smučarskimi kolegi, ki so se vračali s 3056 metrov visokega Gaislachkogla, kjer so smučali na pripravljeni progi, nato pa se je sprožil plaz, ki je pokopal dva smučarja. Ostali štirje so uspeli uiti tragediji.  Po dnevih močnega sneženja so na Tirolskem sicer razglasili možnost plazov.

Berlack je bil del akademije v Vermontu, kjer je med drugim deloval tudi Bode Miller, pred kratkim pa je postal del ekipe, ki je kandidirala za nastop v svetovnem pokalu. Prav tako kot tudi Astle, po tem ko se je izkazal na tekmah pokala NorAm. "Ameriška zveza je v šoku," je povedal direktor alpincev Patrick Riml in dodal: "Vsi smo v šoku. To sta bila dva odlična smučarja, izjemna fanta, vrhunska atleta. Bila sta del prihodnosti ameriškega smučanja."