Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
31.12.2014 11:24:27
Deli članek:

Z glavo skozi zid ne gre

Arsen Perić
Kako dolgo bo dobitnica srebra v sprintu na olimpijskih igrah v Sočiju odsotna še ni znano.

V soboto, 3. januarja, se v Obersdorfu s prologom začenja Tour de ski 2015. Ena glavnih adutinj slovenskega tabora bi morala biti bronasta olimpijka Vesna Fabjan, vendar ...

»Ni še čisto zanesljivo, če bom potovala na prve tekme po novem letu. Počakala bom do zadnjega, da bom videla, kako bo. Krvni izvidi so precej boljši, kar je razveseljivo, vendar dokončne odločitve še ni,« je včeraj dejala Vesna, potem ko je oddelala težak trening. »Da, danes smo opravili tudi težji trening, tako da bomo videli jutri, kako bo telo reagiralo. Zdaj se počutim dobro, celo presenetljivo dobro, toda za take tekme, kot so na Tour de skiju, je zelo pomembna regeneracija. In če bom jutri v redu, potem na novega leta dan potujemo na tekme,« se je nasmejala Vesna, ki je vedno optimistka. »Seveda sem optimistka. Rada bi tekmovala in pokazala, kako dobra sem. Toda če se telesno ne počutim dobro, potem res nima nobenega smisla tekmovati. Osvojila sem olimpijko kolajno in samo zbiranje točk me ne zanima. Zame nekaj velja le finale in mesto na stopničkah. Nič drugega ne zadovolji mojih apetitov,« razmišlja kot prava športnica in zmagovalka.

Vseeno pa se Fabjanova zaveda, da ne more prek sebe. »Z glavo skozi zid ne gre. Zdaj mi je lažje, ker se počutim precej boljše, zato upam, da bo tudi jutri tako in da bom lahko šla na prolog v Obersdorf.« Vesna se kar vsako leto okoli silvestrovega ukvarja s kakšnimi zdravstvenimi težavami. Letos jo je ujela viroza, ki ji je na tekmah na Norveškem preprečila boljše uvrstitve, na zadnjih dirkah v Davosu, ko je osvojila osmo mesto, pa se je videlo, da se zdravstveno stanje izboljšuje. Pred odhodom na tekme v Skandinaviji se je Fabjanova cepila proti gripi, vendar ta poteza morda ni bila najboljša, saj je cepivo dobila takoj po višinskih pripravah, ko je imela v krvi ogromno kisika, zaradi česar tudi ni bilo tako učinkovito. Vesna si seveda želi nastopati in danes, po natančni pregledih, se bodo skupaj odločili, ali potuje na prvo tekmo v novem letu ali ne.