Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
05.12.2014 22:06:30
Deli članek:

Špela Rogelj: Mislim, da sem najboljša na svetu (video)

Arsen Perić

Špela Rogelj je v Lillehammerju premagala vso svetovno konkurenco in prišla do prve slovenske ženske zmage v smučarskih skokih.

Takšnega rezultata ni pričakoval praktično nihče. Tudi sama je bila presenečena nad zmago. "Nisem pričakovala zmage. Doslej nismo skakale na snegu, tako da niti nisem vedela, kje sem. Zmaga me je presenetila. Vedela sem, da lahko skočim dobro, vendar pa nisem vedela, da lahko skočim tako dobro," je dejala simpatična Špela in povedala, kaj bi lahko bil recept za tako dober nastop. "Mogoče je bolje, da ne treniraš na snegu in kar prideš na tekmovanje."


Na vprašanje, ali ji je všeč v Lillehammerju, je odgovorila, da obožuje Norveško in bi tam lahko tudi živela, saj je to po Sloveniji njena druga najljubša država. Čeprav je dosegla največji uspeh v karieri, je izrazila obžalovanje, ker je naslednja tekma svetovnega pokala na sporedu šele januarja: "Ampak bom imela čas za trening na snegu in bom lahko nosila rumeno majico vodilne v skupnem seštevku."

Za konec je poljskemu novinarju odgovorila na vprašanje o skakalkah iz njegove države. O tem, ali je zdaj najboljša skakalka na svetu, pa je v smehu dejala: "Da, mislim, da sem, saj imam rumeno majico."