Kris Jenner Svet24.si

Zvezda resničnostnega šova spregovorila o raku

eugenie bouchard Svet24.si

Foto: Genie se v bikiniju loteva opravil na vrtu

klemen bostjancic Necenzurirano

Kdo pri Boštjančiču želi pred javnostjo skriti...

jansa morawiecki orban fb Reporter.si

Orban in njegov vazal Janša z dolgim nosom domov ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

STA
STA
0 07.06.2024 19:42:56

Alcaraz prvi finalist Roland Garrosa

Profimedia
Španec Carlos Alcaraz je prvi finalist odprtega prvenstva Francije. V Parizu je v polfinalu z 2:6, 6:3, 3:6, 6:4 in 6:3 v nizih po štirih urah odpravil drugega nosilca Italijana Jannika Sinnerja.

Alcaraz se je s tem uspehom prvič uvrstil v finale odprtega prvenstva Francije. Ob tem je postal tudi najmlajši igralec v profesionalni dobi tenisa, ki se mu je uspelo prebiti v finale turnirjev za grand slam na vseh treh podlagah (pesek, trava, trda podlaga).

Španec sicer dvoboja ni začel najbolje in je v prvem nizu za Sinnerjem zaostajal že z 0:4 in izgubil dve točki na lasten servis. V drugem nizu je našel svoj ritem in prevladoval predvsem pri dolgih izmenjavah. Sinner je na drugi strani naredil preveč lastnih napak pri servisu in se ni več tako dobro gibal.

V tretjem nizu se je Sinner spet pobral in našel svoj ritem ter premagal Alcaraza s 6:3. Toda nato mu je nagajala poškodba podlakti in noge, zaradi katere je moral zaprositi za pomoč fizioterapevta. Zaradi težav s poškodbama je vidno telesno oslabel in na koncu izgubil četrti in peti niz. "To je bil eden najtežjih dvobojev, ki sem jih doslej odigral. Želim si, da bi bilo takšnih čim več, saj moraš najti veselje tudi v trpljenju," je po dvoboju dejal 21-letni Španec.

Alcaraz in Sinner sta bila sicer najmlajša polfinalista na turnirjih velike četverice po letu 2008, ko sta se v polfinalu odprtega prvenstva ZDA pomerila Rafael Nadal in Andy Murray.

Alcaraz se bo v finalu pomeril z zmagovalcem dvoboja med Norvežanom Casperjem Ruudom in Nemcem Alexandrom Zverevom, ki se bo začel ob 19.25.

Članki iz rubrike