nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 18.11.2023 18:34:13

Sinner prvi finalist zaključnega turnirja v Torinu

Profimedia
Italijan Jannik Sinner je prvi finalist zaključnega turnirja sezone v Torinu. V polfinalu je bil boljši od Rusa Danila Medvedjeva s 6:3, 6:7 in 6:1. V finalu v nedeljo ob 18. uri ga čaka zmagovalec dvoboja med Srbom Novakom Đokovićem in Špancem Carlosom Alcarazom.

Dvaindvajsetletni Sinner ostaja edini neporaženi igralec na zaključnem turnirju. Dobil je vse tri dvoboje v skupini, z zmago proti zmagovalcu 2020 in finalistu 2021 pa se je kot prvi Italijan uvrstil v zaključno dejanje sezone.

Za četrtega igralca sveta bo to največji finale doslej. V karieri ima deset naslovov ATP, štiri je osvojil letos, v finalih pa je izgubil le trikrat.

V prvem nizu je Sinner povedel 3:1 in zadržal break prednosti do konca. V drugem nizu igralca nista oddala začetnega udarca, tako da je odločitev padla šele v podaljšani igri, v odločilnem tretjem nizu pa so 27-letnemu Medvedjevu popustili živci.

Najprej je z dvojno napako oddal servis, nato je jezno vrgel lopar in se skregal z domačo publiko, za kar je dobil opomin, na koncu pa se je moral sprijazniti s tretjim porazom proti Južnemu Tirolcu v zadnjih tednih. V začetku oktobra je klonil v finalu Pekinga, konec oktobra pa še v finalu Dunaja.



"Zelo težak dvoboj je bil. Na začetku je bil Danil bolje razpoložen, a sem mu nekako odvzel servis in dobil prvi niz. Nato sem zaigral bolje, predvsem v tretjem nizu sem bil sproščen in agresiven. Tudi servis mi je šel dobro od rok," je dejal Sinner in dodal: "Vse od prihoda v Torino čutim podporo publike in njeno energijo. Res noro, komaj čakam, da vidim, kako bo jutri."

* Torino, zaključni turnir:
- polfinale:
Jannik Sinner (Ita/4) - Danil Medvedjev (Rus/3) 6:3, 6:7 (4), 6:1;
21.00 Novak Đoković (Srb/1) - Carlos Alcaraz (Špa/2)

Značke: tenis, atp

Članki iz rubrike