atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

stipan-macan Njena.si

Gledalci Botrov jezni zaradi smrti glavnega junaka...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 31.05.2023 22:36:47

Alcaraz v tretjem krogu Pariza

Profimedia
Prvopostavljeni Španec Carlos Alcaraz se je kljub nekaj težavam zavihtel v tretji krog odprtega teniškega prvenstva Francije. V 2. krogu je po skoraj dveh urah in pol ugnal Japonca Daniela Tara s 6:1, 3:6, 6:1 in 6:2 in se še naprej poteguje za čim večji delež iz skupnega nagradnega sklada 49,6 milijona evrov.

Oba igralca sta v težkih razmerah na igrišču Philipp-Chartrier, motili so ju sunki vetra, pokazala nekaj izjemnih potez. A dobra igra Japonca, ta je na lestvici ATP šele na 112. mestu, 20-letnega Alcaraza ni zmedla. Potrdil je, da trdno verjame v drugo zmago na turnirjih za grand slam po lanskem uspehu v New Yorku.

Naslednji nasprotnik bo Kanadčan Denis Shapovalov, 26. nosilec, ki je danes premagal dobri igral Italijana Mattea Arnaldija s 6:2, 3:6, 6:3, 6:3.

"Taro igra zelo dobro. Letos je dobil že nekaj takih tekem. Razmere pa so bile zelo težke, zato je bilo treba prilagoditi tudi igro. Zelo sem bil zbran, a kot rečeno, je Taro igral zelo dobro. A tudi sam sem zadovoljen s prikazanim," je po dvoboju povedla zmagovalec, ki je poudaril, kako rad igra pred pariško publiko: "Zelo sem srečen, da lahko na igrišču čutim vso vašo energijo."

Turnir pa je končan za 38-letnega Stana Wawrinko. Švicarski veteran si 18. nastopa na odprtem prvenstvu Francije ne bo zapomnil v najlepši luči. Kljub dobri igri ga je Avstralec Thanasi Kokkinakis ugnal v petih nizih s 6:3, 5:7, 3:6, 7:6 (7:4) in 3:6. Očitno je Švicarju na koncu zmanjkalo nekaj moči, razlog pa je bržkone ponedeljkov dvoboj s Špancem Albertom Ramos-Vinolasem, ki je dal zmagovalca prav tako šele po petih nizih.

Prvi med favoriti se je v tretji krog in s tem med najboljših 32 prebil Grk Stefanos Cicipas. Finalist turnirja iz leta 2021 je premagal Španca Roberta Carballesa Baeno s 6:3, 7:6 in 6:2. Naslednji tekmec 24-letnega Grka, ki zmage na grand slamu še nima, bil pa je letošnji finalist Melbourna, bo Argentinec Diego Schwartzman.


V ženski konkurenci se je v tretji krogu prebila Belorusinja Arina Sabalenka, ki je s s 7:5 in 6:2 ugnala rojakinjo Irino Šimanovič. Ta pred tem še nikoli ni zmagala v glavnem žrebu turnirjev WTA.

Sabalenka, letos zmagovalka odprtega prvenstva Avstralije, se bo v tretjem krogu pomerila s Poljakinjo Magdaleno Frech ali Rusinjo Kamilo Rahimovo.

Uspešna je bila tudi tretjepostavljena Američanka Jessica Pegula, ki je v dvoboju z Italijanko Camilo Giorgi dobila prvi niz s 6:2, tekmica pa je nato dvoboj predala. Devetopostavljena Rusinja Darja Kasatkina je Čehinjo Marketo Vondrousovo premagala s 6:3, 6:4.

Od odprtega teniškega prvenstva Francije pa se poslavlja domača zvezdnica Caroline Garcia. Peto igralko s svetovne lestvice je v drugem krogu Roland Garrosa v treh nizih s 4:6, 6:3 in 7:5 premagala Rusinja Ana Blinkova, sicer 56. igralka na lestvici WTA.

Rusinja se bo v naslednjem krogu pomerila s soprogo Gaela Monfilsa, Ukrajino Elino Svitolino. Ta nastopa na prvem velikem turnirju, poten ko je lani rodila. Danes je bila boljša od Avstralke Storm Sanders z 2:6, 6:3 in 6:1.

Tekmovanje je že končala tudi 17. nosilka Latvijka, Jelena Ostapenko. V drugem krogu jo je izločila Američanka Peyton Stearns, ki je bila boljša s 6:3, 1:6 in 6:2.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike