Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

(ts)
(ts)
0 12.10.2022 11:18:36

Odlična Plošnikova

Ela Plošnik
SPORTIDA
Na mladinskem turnirju ITF J5 v Badnu še naprej navdušuje 14-letna Ela Plošnik.

Slovenka je premagala še tretjo tekmico v glavnem delu turnirja in si tako priigrala mesto v polfinalu. Med najboljše štiri se ji je že uspelo prebiti letos na turnirju J4 v Domžalah. Ela je najprej premagala Ukrajinko Margarito Ohemdovsko s 7:6 (2), 3:0 (dvoboj je nato Ukrajinka predala), potem Čehinjo Anito Junovo s 6:1, 7:5, potem pa je padla še Slovakinja Lea Belanska s 6:4, 7:5. V polfinalu je Plošnikova izgubila proti kvalifikantki, Čehinji Anni Dvorackovi s 3:6, 6:7 (6).



Odlično je nastopal tudi Luka Talan Lopatič, ki je na Portugalskem po hudem boju izgubil v četrtfinalu. V prvem krogu je premagal domačina, desetega nosilca Joaa Portugala s 6:2, 6:3, v drugem Španca Rubena Fernandeza Ruiza s 6:2, 6:4, v tretjem še enega domačina, sedmega nosilca, Joaa Diniz Silvo s 6:0, 6:2, v četrtfinalu pa je izgubil proti drugemu nosilcu, Poljaku Jakubu Krawczyku z 2:6, 7:6 (4), 3:6. Svit Suljić je prvem krogu premagal Portugalca Francisca Vilaco s 3:6, 7:6 (4), 6:1, v drugem Španca Huga Sanz Muelo s 6:4, 7:6 (0), v tretjem pa izgubil proti tretjemu nosilcu, Poljaku Antoninu Pankowskem s 3:6, 5:7. Na turnirju J4 v Ala Zahri v Kuvajtu sta Blaž Šteblaj in Tristan Flander ostala brez preboja v četrtfinale.



Na turnirju W25 v Šibeniku v drugem krogu Pia Lovrič ni uspela presenetiti šeste nosilke turnirja, domačinke Tare Wurth. Že pred tem so v prvem krogu z nastopi končale Nina Potočnik, Veronika Erjavec in Nika Radišič. 

Članki iz rubrike