Možganska kap Svet24.si

Prebivalstvo se pospešeno stara, starejši pa so ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

(TS)
(TS)
0 09.03.2022 11:24:08

Želimo ponuditi dober izdelek

ts
Tokratni gost v pogovoru na Facebooku v projektu Teniško aktivni je bil Luka Zalaznik. Predsednik organizacije Seniors na Tenis Sloveniji je predstavil nov program – Zavarovalnica Triglav ekipna Seniors liga.

Zalaznik je ob tem ocenil prvo leto delovanja organizacije pod njegovim vodstvom, spregovoril pa je tudi o nadaljnjih korakih. "Vesel sem, da smo pridobili uradnega sponzorja tekmovanja, to je Zavarovalnica Triglav. Ta nam nudi podporo za izvedbo končnice in zaključnega mastersa. Podporo sta nam izkazala tudi pokrovitelja Big Bang in Red Bull Slovenija, ki bosta z glavnimi nagradami popestrila sodelovanje ekip v ligi seniors," je o mikavnih nagradah dejal Zalaznik.



V Sloveniji igra tenis več kot 30 tisoč rekreativnih igralk in igralcev. Prav je, da imajo igralke in igralci tenisa organizirano spodobno in družabno tekmovanje, ki med seboj povezuje vse slovenske regije. "Veseli nas, da smo uspeli pripraviti ta program. Cilj je, da povežemo rekreativne igralke in igralce iz Slovenije v ekipno tekmovanje. Ekipna srečanja bodo potekala po celi Sloveniji. Posebnost je, da se ekipe na tekmovanje prijavijo samostojno. To pomeni, da ne potrebujejo podpore klubov. Ekipe si same izbirajo, kje bodo gostile svoje tekme. Odzivi so pozitivni. Tenis je med vodilnimi športi v Sloveniji, igra se celi državi. Želimo si, da je za igralce in igralke organizirano spodobno tekmovanje. Liga je razdeljena na redni del in končnico," je razložil Zalaznik. Vse ekipe v vseh starostnih kategorijah, ki se bodo v končnici uspele uvrstiti v finale, dobijo tudi vstopnico za udeležbo na Evropskem klubskem prvenstvu, ki poteka pod okriljem organizacije Tennis Europe.



Razpis

Tenis Slovenija je v sodelovanju s sponzorji spet organizirala ekipno ligo seniors. Glavno nagrado, televizijski sprejemnik Philips, bodo na zaključnem mastersu izžrebali med vsemi prijavljenimi igralkami in igralci, enomesečno zalogo pijače Red Bull (pločevinka Red Bulla na dan za vsakega člana izžrebane ekipe) in VIP-vstopnice za ATP 500 turnir v Dunaju, ki poteka zadnji teden oktobra, tudi pod pokroviteljstvom Red Bulla, pa bodo izžrebali med vsemi prijavljenimi ekipami v ekipni ligi seniors TS. V Sloveniji igra tenis več kot 30 tisoč rekreativnih igralk in igralcev. Prav je, da imajo vse te igralke in igralci tenisa organizirano spodobno in družabno tekmovanje, ki med seboj povezuje vse slovenske regije.



V moški kategoriji bodo starostne kategorije razdeljene na štiri skupine (30+, 40+, 50+ in 60+), ki bodo v vsaki posamezni starostni skupini in na vsakem srečanju igrali tri tekme posamezno in eno tekmo v dvojicah. V ženski kategoriji pa bosta v prvi sezoni organizirani dve starostni kategoriji (30+ in 45+), ki bosta v vsaki posamezni starostni skupini in na vsakem srečanju igrale dve tekmi posamezno in eno tekmo v dvojicah.



Ekipe se bodo samostojno prijavile v tekmovanje in bodo morale za vsako srečanje, ki ga gostijo, sporočiti njihovo domačo lokacijo, kjer bodo igrali. Za vsako novo srečanje lahko ekipa, ki gosti srečanje, določi novo domačo lokacijo. Manjše ekipe in s tem lažje organiziranje prevozov na srečanja, atraktivne in privlačne nagrade, druženje in igranje tekem z ekipami s celotne Slovenije.



Prijave je treba poslati do sobote, 9. aprila 2022, na prijave@tenis-slovenija.si. Razporede srečanj vseh prijavljenih ekip bodo sporočili pravočasno po zaključenih prijavah ekip. S prvimi srečanji in tekmami v ekipni seniors ligi TS začnejo v ponedeljek, 9. maja 2022.



Državno prvenstvo v dvojicah

Seniors državno prvenstvo v dvojicah, ki ga organizira Tenis Slovenija, bo v soboto, 19. marca 2022, v ŠC Millenium, BTC Ljubljana. Turnir bo potekal v šestih kategorijah, in sicer moški in ženske 20+ let, 30+ let, 40+ let, 50+let, 60+ let in 70+ let. Vsaka prijavljena dvojica bo odigrala najmanj dve tekmi. Sistem tekmovanja bo določen po zaključku prijav, 15. marca 2022, ob polnoči. Za izvedbo tekmovanja v posamezni kategoriji morajo biti prijavljeni vsaj štirje pari. Če bo v kateri izmed kategorij prijavljeno premalo število parov za izvedbo tekmovanja, se pari lahko prestavijo v nižjo kategorijo, nikakor pa se nižja kategorija ne more prestaviti v višjo. Na turnirju lahko nastopijo člani in članice organizacije seniors TS s poravnano članarino (15 evrov) za leto 2022. Vse prijave na turnir potekajo prek sistema UTR. Prijave se zbirajo do 15. marca. Prijavnina za turnir znaša 30 evrov na osebo. Nastop na tekmovanju bo možen le ob izpolnjevanju pogoja PCT. Upoštevati pa bo treba tudi vsa priporočila pristojnih organov. 

Članki iz rubrike