vladimir-putin, gobe, rojstni-dan Svet24.si

Spodletel poskus atentata na Vladimirja Putina

nina-osenar Svet24.si

Po štirih letih se je oglasila Nina Osenar: "Zrla...

franci matoz bobo Necenzurirano

Šef Pošte pri obrambi računa na Matoza in ...

danijel krivec bobo Reporter.si

Danijel Krivec skoraj padel skupaj, ko je zvedel, ...

Schumacher Ekipa24.si

Na prodaj osebni avtomobil Michaela Schumacherja! ...

celje 2 Odkrito.si

Jurij Zrnec: »NAJ POIŠČEJO CEPIVO PROTI KRETENOM«

GW1L6797 Ekipa24.si

Škandal v Fazaneriji! Z nacističnim pozdravom na...

nu
nu
1 23.01.2022 15:53:28

Stvari se OBRAČAJO! Đoković, ki je trenutno v Črni gori, SE VRAČA V AVSTRALIJO!

Profimedia
Novak Đoković se je po precej boleči izkušnji, ki jo je doživel pred začetkom turnirja v Melbournu, vrnil domov.

Trenutno je srbski tenisač v Črni gori, kjer skuša pozabiti na vse, kar se mu je zgodilo v začetku koledarskega leta. Desetdnevna mora, ki se je dogajala okoli odvzema vize, je pustila posledice, boj za 21. zmago na turnirjih za grand slam je bil izgubljen, toda iz Avstralije prihajajo zanimive novice.

Še danes se mnogi sprašujejo, kaj za Đokovića pomeni odvzeta viza. Ali ga mogoče nikoli več ne bo v Avstralijo. Toda direktor turnirja v Melbournu je odločen, Đoković bo naslednje leto nastopil na OP Avstralije. "To je namen, moral bi igrati že letos , konec koncev je številka ena svetovnega tenisa in obožuje ta turnir." je dejal, nato pa dodal, da so trenutno vse moči usmerjene v letošnji turnir. Povedal je tudi to, da Đoković ne bo tožil organizatorjev turnirja.Hkrati je moral 'požreti' dejstvo, da je desetdnevno dogajanje okoli Đokovićeve vize črna pika za turnir, saj bi morale biti te stvari rešene prej. "Vedeli smo, da nas čaka zahtevno obdobje, bilo je veliko nasprotujočih si mnenj in kompleksnih informacij. Kot organizatorji smo zato zahtevali pojasnila, da bi lahko prišli do točke, na kateri smo danes. Smo na polovici poti, za nami je sedem neverjetnih dni. Pri tem ne mislim zgolj na tenis, temveč tudi na to, da tako igralci kot navijači naravnost uživajo."

Hkrati pa je Craig Tiley razkril, da nihče iz avstralske teniške zveze ni vršil pritiska na organizatorje turnirja in morebiti zahteval Đokovićev nastop. "vsako leto je pritisk priti do igralcev. Tenis za razliko od drugih športov mora igralcem ponuditi okolje, ki ga naravnost obožujejo. Vsako leto je naš cilj pripeljati najboljše igralce, saj le tako lahko zagotovimo najboljše dvoboje in naše mesto predstavimo v najlepši luči," je zaključil Tiley.

Članki iz rubrike