Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 22.01.2022 11:40:56

Medved(jev) lomasti dalje

Reuters
Ruski teniški zvezdnik in najvišje postavljeni igralec na letošnjem odprtem prvenstvu Avstralije Danil Medvedjev je zanesljivo napredoval v osmino finala v Melbournu. Za četrti zaporedni nastop med 16 najboljšimi je s 6:4, 6:4, 6:2 premagal Nizozemca Botica van de Zandschulpa. Napredoval je tudi četrti nosilec Grk Stefanos Cicipas.

Lanski finalist Medvedjev se bo v osmini finala pomeril z Američanom Maximom Cressyjem. Slednji je po štirih nizih s 6:2, 6:7 (6), 6:3, 6:2 premagal domačina Christopherja O'Connella. Tudi na temo igranja proti avstralskim tenisačem, si je Medvedjev nekoliko oddahnil. Razkril je nekaj misli po zahtevnem obračunu v prejšnjem krogu proti Nicku Kyrgiosu, med katerim se je redno soočal s proti njemu nastrojeno publiko.

"Upal sem, da mi boste danes malce bolj prizanesli, kot na zadnjem obračunu. Vsekakor je lažje igrati proti Nizozemcu v Avstraliji," je o vzponih in padcih v odnosu z občinstvom v Melbournu ta teden dejal drugi nosilec.

"Štiri različna leta, štirje različni položaji, v katerih sem se znašel pred turnirjem. Seveda si ne želim obstati v četrtem krogu, a sem zadovoljen, saj je vsaka zmaga na grand slamih vredna ogromno. Danes rezultat tega ne kaže, ampak šlo je za zahteven dvoboj, precej tesnejši od končnih številk," je še dejal 25-letni Moskovčan.

V osmino finala je po štirih nizih napredoval tudi Cicipas. Četrti nosilec je bil s 6:3, 7:5, 6:7 (2), 6:4 boljši od Francoza Benoita Paira. Za preboj v tretji četrtfinale v deželi tam spodaj se bo 23-letni Atenčan pomeril z Američanom Taylorjem Fritzem. Slednji je po treh urah in 16 minutah obračun proti Špancu Robertu Bautisti Agutu dobil s 6:0, 3:6, 3:6, 6:4, 6:3.


V ženski konkurenci se bo s Francozinjo Alize Cornet, ki je ugnala edino preostalo slovensko predstavnico Tamaro Zidanšek, v četrtem krogu pomerila Romunka Simona Halep. Finalistka OP Avstralije leta 2018 je zanesljivo s 6:2, 6:1 premagala Črnogorko Danko Kovinić.

Tridesetletnica iz Constante se je petič zapovrstjo prebila med 16 najboljših, igrala pa bo za šesti četrtfinale v Melbournu. Cornetova na drugi strani kljub 62 nastopom na turnirjih velike četverice, od tega 60 zaporednih, še vedno čaka na prvi četrtfinale.

Napredovali sta tudi 27. nosilka Američanka Danielle Collins in 19. Belgijka Elise Mertens. Prva je s 4:6, 6:4, 7:5 premagala mlado Danko Claro Tauson, medtem ko je bila Mertensova bolj prepričljiva proti Kitajki Shuai Zhang s 6:2, 6:2.

Pot na turnirju nadaljuje tudi Belorusinja Arina Sabalenka. Druga nosilka je tokrat z manj težavami ob začetnem udarcu, napravila je "le" deset dvojnih napak (v prvih dveh dvobojih skupaj 31), s 4:6, 6:3, 6:1 slavila proti Čehinji Marketi Vondroušovi. V osmini finala jo čaka estonski test v podobi Kaie Kanepi. Slednja je v dvoboju dveh igralk izven prve stoterice z 2:6, 6:2, 6:0 ugnala domačinko Maddison Inglis.

V ženski konkurenci sta danes na sporedu še dva večerna obračuna po avstralskem času, in sicer med Poljakinjo Igo Swiatek in Rusinjo Darjo Kastakino ter med še eno Rusinjo Anastasijo Pavljučenko in Romunko Sorano Cirstea.

Značke: tenis, turnir, avstralija

Članki iz rubrike