reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ts
ts
0 17.11.2021 10:44:50

Suljić na Majorki začel z zmago

Zoja Peternel in Svit Suljić
ts
Na akademiji Rafaela Nadala v Manacorju poteka turnir Tennis Europe najboljših igralk in igralcev v starostni kategoriji U-12. Na turnirju sta tudi Zoja Peternel in Svit Suljić.

Igralci so v začetni fazi turnirja razdeljeni v osem štiričlanskih skupin. Najboljši posameznik iz vsake skupine se bo prebil v izločilne boje, kjer se bodo tekmovalci najprej pomerili za mesto v polfinalu, nato za finalno vstopnico in za konec še za naslov najboljšega. Slovenska predstavnika sta bila v prvem krogu polovično uspešna. Svit Suljić je z rezultatom 6:4 in 6:2 ugnal hrvaškega nasprotnika Gnjiduća, premoč romunski nasprotnici Popi pa je morala s 5:7, 0:6 priznati Zoja Peternel.

Lopatič in Vnukova uspešna v Gironi

V Španiji te dni poteka še en turnir Tennis Europe, turnir U-16 v Gironi. Skozi kvalifikacijsko sito se je v glavni del turnirja prebil Luka Talan Lopatič (premagal je Španca Soso s 6:2, 6:0, drugega Španca Curiela s 6:0, 6:1 in nato še Italijana Ciocco s 7:6 (6), 6:2). Zmage v prvem krogu glavnega dela pa se je že veselila Zala Vnuk, ki je bila s 6:3, 6:1 boljša od domačinke Cabrere.

Petrol U-18: Jarc s kravato

V Kranju in Medvodah sta se zaključili odprti prvenstvi v starostni kategoriji do 18 let. Turnirske zmage sta se razveselila Anamari Žnuderl in Ažbe Jarc. V Medvodah je do presenetljivega rezultata prišlo že v prvem krogu, ko je Mark Iztok Lunder (Rafa) s kar 6:2 in 6:1 izločil drugega nosilca turnirja Borisa Barjaktarevića (Slovan). Lunder je odlično nadaljeval tudi v drugem krogu in četrtfinalu, v polfinalu pa ga je zaustavil domači predstavnik Ažbe Jarc (Medvode). V zgornjem delu žreba je Luka Videnović (Triglav) v četrtfinalu odbil napad Carla Angelija (ŽTK Maribor), v polfinalu pa po treh nizih strl še odpor Vida Moharja (Grosuplje). V finalu je Videnović lovil že svoj tretji posamični naslov U-18, medtem ko njegov nasprotnik Jarc pred tem še ni zaigral v finalu turnirja U-18. Dvoboj za naslov je bolje odprl Videnović, ki je prvi niz dobil s 6:2, a Jarc je odgovoril na najboljši mogoči način in v nadaljevanju obračuna izgubil le še dve igri ter tako prišel do prvega naslova.

Tudi na igriščih TK Triglav Kranj v začetnem delu turnirja ni manjkalo izenačenih dvobojev. Domača predstavnica Lara Flerin je v drugem krogu stežka strla odpor Julije Bogatin (Luka Koper), za napredovanje med najboljših osem sta se morali močno potruditi tudi Rima Kočevar in Eva Justin (obe Medvode). V četrtfinalu so se izjemno prepričljive zmage veselile Flerinova, Eva Zalokar (Triglav), Katarina Stefanija Mrvar (Šentjur) in Anamari Žnuderl (Murska Sobota). Dvoboj dveh igralk Triglava je prepričljivo pripadel Flerinovi, tudi Žnuderlova pa se proti Mrvarjevi ni pretirano namučila. V finalu sta si tako četrtič nasproti stali Lara Flerin in Anamari Žnuderl, še četrtič pa je zmaga šla v roke Žnuderlovi. Bilo je 2:6, 6:4 in 6:3.

Najmlajši navdušili v Mariboru

Na igriščih TK Branik Maribor so se prvič po oktobrskem tekmovanju v Kopru znova zbrali številni mladi slovenski upi od U-8 do U-11. Tokrat smo bili priča tudi turnirju mini tenis RR.

V preteklih izvedbah turnirjev od U-8 do U-11 je bilo tekmovanje v osmih različnih kategorijah, tokrat pa so na Štajerskem dodali še mini tenis RR. Številni tekmovalci so še enkrat pokazali, da je slovenska teniška prihodnost svetla. V najstarejših kategorijah (U-11) sta se turnirske zmage razveselila Isa Vreže (ŽTK Maribor) in Jaka Brolih (Branik).

Izidi, mini tenis RR, zmagovalci

Skupina 1: Jure Jurič (Slovenske Konjice), skupina 2: Erik Tomšič (KLIF); mini deklice: A. Pungaršek (Branik) – M. Arsić (KLIF) 2:0; mini dečki: E. Tomšič (KLIF) – N. Jezdimirović (Krško) 2:0; midi deklice: L. Sarhatlič (Otočec) – S. Pajić (Branik) 2:0; midi dečki: D. Komočar (Krško) – J. Miklavžin (ŠTK Velenje) 2:1; deklice U-10: L. Sarhatlič (Otočec) – E. Antončič (Otočec) 7:5; dečki U-10: I. Suljić (Brežice) – K. M. Bregant (ŽTK Maribor) 6:2; deklice U-11: I. Vreže (ŽTK Maribor) – S. Miklavžin (ŠTK Velenje) 6:2; dečki U-11: J. Brolih (Branik) – M. Lalič (ŽTK Maribor) 6:4

Zmagovalci tolažilnih turnirjev

Jan Miklavžin (ŠTK Velenje; U-10), Brina Bohorič (Olimpija; U-10), Arina Rybakova (KLIF; U-11) in Nik Weitzer (Olimpija; U11). (ts)

Rola in Jaziri najboljša

Blaž Rola je skupaj z Malekom Jazirijem v stilu zaključil turnir v Tennesseeju. Tunizijsko-slovenska naveza je v finalnem obračunu dvojic ugnala prva nosilca in prišla do turnirske zmage. V finalu se je sploh prvič na turnirju zgodilo, da sta se Malek Jaziri in Blaž Rola znašla v zaostanku z 0:1 v nizih. V drugem nizu sta v dveh igrah rešila po eno break žogico, v osmi igri niza pa sama prvič na srečanju odvzela servis najvišje postavljeni dvojici Hach/Reyes-Varela. Tunizijec in Slovenec sta izsilila odločilni tretji niz, v katerem sta izjemno hitro prišla do lepe prednosti. Povedla sta namreč s 6:1, nato pa prednost brez večjih težav zadržala do konca. Za Rolo je to osmi naslov v dvojicah na challengerjih, skupno 13. Na ATP-lestvici se je v konkurenci dvojic povzpel na 314. mesto na svetu. Najvišje je bil leta 2016, ko je v dvojicah veljal za 186. igralca sveta.



Članki iz rubrike