Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

sta
sta
0 26.09.2020 08:30:35

IZLIV JE GNEV, NAPADEL ORGANIZATORJE! Španca enostavno IZKLJUČILI iz Roland Garrosa

Jutri se na igriščih Rolanda Garrosa začenja 124. odprto prvenstvo Francije v tenisu.

Španski teniški igralec Fernando Verdasco zaradi pozitivnega testa na novi koronavirus zapušča Pariz, kjer se bo jutri začel tretji grand slam sezone. Šestintridesetletnik je bil ob tem zelo kritičen do pristojnih organov, ki opravljajo teste na prizorišču turnirja velike četverice.


Verdasco je bil pozitiven na novi koronavirus že avgusta, tik pred začetkom OP Francije pa je test znova pokazal prisotnost virusa, podobno kot pri francoskem igralcu Benoitu Pairu, ki pa je kljub pozitivnemu testu lahko zaigral na turnirju v Hamburgu.

"Avgusta nisem kazal simptomov, a sem premagal virus. Od takrat sem opravil številne teste, ki so bili negativni. Tudi pred turnirjem v Hamburgu sem bil negativen. V torek smo z družino pripotovali v Pariz, kjer sem bil pozitiven, ostali člani družine pa ne. Razložil sem svoj položaj, da bi lahko opravil še en test, a me niso poslušali," je zapisal Verdasco na družbenih omrežjih.

Fernando Verdasco
Reuters


Kot je razglabljal v daljšem zapisu, so imeli odgovorni v Parizu dovolj časa, da test ponovijo pred začetkom tekmovanja, a so ga vseeno odstranili iz četrtkovega žreba parov. Nato je opravil še dva testiranja, ki sta dala negativen izid.

"S tem želim izpostaviti jezo, ki jo čutim do organizatorjev turnirja, ki so mi vzeli pravico nastopa na Roland Garrosu, ne da bi me še enkrat testirali in s tem vključili možnost, da je šlo pri prvem testu za napako," je še dodal Verdasco.

V sredo je bosanski tenisač Damir Džumhur dejal, da bo do pravice skušal priti po pravni poti. Džumhurja so izključili s kvalifikacijskega turnirja, potem ko je bil njegov trener Petar Popović pozitiven na novi koronavirus.

Peščeni grand slam v Parizu se bo začel jutri, trajal pa bo do 11. oktobra, potem ko je bil zaradi pandemije prestavljen na nov termin. Po odloku francoske vlade bo lahko teniške obračune spremljalo 1000 navijačev na tekmovalni dan.

Članki iz rubrike