stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
1 16.06.2020 17:15:00

UDARILI po Đokoviću in njegovem Touru, ki bi se lahko ustavil tudi v Sloveniji! Nespoštljivo, nevarno, provokativno ... FARSA!

Reuters
Teniška serija Adria Tour, ki jo organizira prvi igralec sveta Novak Đoković in ki bi se lahko ustavila tudi v Portorožu, gre močno v nos nemškim medijem. Kot poročajo, se na njej igralci vedejo neodgovorno za čas, ko je v Evropi še veliko okuženih s koronavirusom in ko je velika nevarnost, da pride do drugega vala epidemije.

Regionalna in humanitarna serija se je začela prejšnji teden v Beogradu, Nemce pa je zmotilo število gledalcev, ki se niso držali varnostnih ukrepov in pravil varnostne razdalje. Nedisciplina se je preselila tudi na igrišče, po dvobojih so se igralci objemali, pika ni i pa je bila njihova zabava v enem izmed nočnih klubov, kjer so se obiskovalci drenjali, igralci pa zganjali neprimerne norčije.


"Serija, ki je brez epidemije ne bi bilo, v svet pošilja napačna sporočila. Gre za farso, s katero želijo nekateri s cinizmom razvrednotiti tiste, ki se trudijo zagotoviti optimalne pogoje za varnost športnih tekmovanj. Vzor, kot naj bi bil Đoković, se ne bi smel tako obnašati," je v svojem komentarju zapisal novinar Süddeutsche Zeitunga in dodal: "Njegovo obnašanje ogroža interese športa, ki bi jih on moral zastopati. On je predsednik sveta igralcev, on bi moral skrbeti, da se igralcem zagotovi varnost."

Nemški novinarji so se obregnili tudi ob Đokovićeve izjave, da si ne želi potovati v New York, na mednarodno prvenstvo ZDA, ker so varnostne mere pretirane. Menijo, da se Srb obnaša, kot da epidemije nikoli ni bilo, in da njegova serija pomeni veliko provokacijo.

Značke: tenis, nemčija

Članki iz rubrike