ženska Dobra karma

Na površino prihaja vaša občutljivost, zato ...

ula šemole Svet24.si

FOTO: Slovenska zajčica z Balija: "Koronavirusa ...

ivo hvalica pl2 Reporter.si

So mu prisluškovali? Ivo Hvalica verjame, da so ...

jadrnica, ogenj Svet24.si

Goreča jadrnica, opekline, klic na 112, v glavi ...

20130506-00441506 Necenzurirano

Bo Černač na policiji iskal Titove slike?

george 1 profi Njena.si

Zaradi kornoavirusa doma ostala princ George in ...

Ema 2 Njena.si

EMA: Nepričakovana poteza RTV Slovenija ...

STA
STA
0 10.02.2020 18:44:30

Teniška zveza oprostila Faraha

vszi
Mednarodna teniška zveza (ITF) je odločila, da Kolumbijec Robert Farah, najvišje rangirani igralec med dvojicami, ni kriv dopinških zlorab, čeprav je test pokazal, da so oktobra v njegovem telesu našli sledi prepovedanega steroida boldenona.

Posledično je moral 33-letni Farah izpustiti odprto prvenstvo Avstralije, a je danes ITF sporočila, da se lahko vrne na tekmovanja, saj naj ne bi kršil nobenih pravil.

Boldenon v Kolumbiji sicer uporabljajo za pospešitev rasti goveda in je na seznamu prepovedanih substanc pri Svetovni protidopinški agenciji.

Leta 2018 je kolumbijski olimpijski komite športnike opozoril, da je v tamkajšnji govedini boldenon. "Prepričan sem, da je bilo to krivo za izid testa," je takrat dejal Farah.

Triintridesetletni v Kanadi rojeni tenisač in njegov partner v dvojicah Juan Sebastian Cabal sta lani zmagala tako v Wimbledonu kot na odprtem prvenstvu ZDA, leta 2018 pa sta bila finalista dvojic na OP Avstralije.

Morala bi igrati tudi na letošnjem turnirju v Melbournu, a je pred tem prišla v javnost vest o pozitivnem dopinškem vzorcu.

Značke: tenis, doping

Članki iz rubrike