Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 23.09.2019 18:18:00

Poraza Hercogove in Zidanškove

Teniški turnir WTA v Wuhanu na Kitajskem z nagradnim skladom 2,828 milijona dolarjev se ni najbolje razpletel za slovenski predstavnici med posameznicami Polono Hercog in Tamaro Zidanšek. Oba sta namreč doživeli poraza in obe sta premagali Čehinji. Hercogovo je v drugem krogu izločila Petra Kvitova, Zidanškovo pa v prvem krogu Marie Bouzkova.

V prvem krogu je Hercogova po manj kot uri igre s 6:0 in 6:1 odpravila ameriško igralko Jessico Pegula. Na drugi oviri pa naletela na spočito in razigrano tekmico, eno izmed favoritinj.

Sedma igralka sveta Kvitova, ki je bila kot peta nosilka v uvodnem krogu prosta, ni dovolila presenečenja.

V prvem nizu, ki je trajal eno uro, je Mariborčanka pokazala zelo dobro igro, niz pa je izgubila šele po podaljšani igri s 6:7 (6), v drugem nizu pa je dvakratna zmagovalka Wimbledona v letih 2011 in 2014 povsem nadzorovala potek igre in brez večjih težav s 6:3 napredovala v osmino finala.

Češko zvezdnico karavane v tretjem krogu turnirja čaka boljša iz dvoboja med Kitajko Yafan Wang in Američanko Sloane Stephens.


Tudi dvoboj vrstnic Bouzkove in Zidanškove, obe sta stari 21 let, se ni razpletel po željah slovenskih ljubiteljev tenisa.

V drugi krog je napredovala Bouzkova, ki je Slovenko odpravila po eni uri s 6:1, 6:3. Dvoboj je trajal uro in 24 minut.

Bouzkova bo v drugem krogu prekrižala lopar z domačinko Qiang Wang, osmo nosilko turnirja v Wuhanu, ki je bila v prvem krogu prosta.

Zidanškova se je v glavni del turnirja v Wuhanu prebila kot srečna poraženka kvalifikacij, ko je nastop odpovedala zmagovalka kvalifikacij Čehinja Karolina Muchova.

Turnir WTA v Wuhanu sodi v serijo Premier Five turnirjev, skupaj s turnirji v Dohi, Rimu, Montralu oziroma Torontu in Cincinnatiju.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike