900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 06.07.2019 20:30:37

Federer, Nadal, Serena in Barty gladko med šestnajst najboljših

Reuters
Prva sobota glavnega dela teniškega grand slama v Wimbledonu ni postregla z večjimi presenečenji. Med šestnajst najboljših so se med drugimi uvrstili Švicar Roger Federer, Španec Rafael Nadal, Američanka Serena Williams in Avstralka Ashleigh Barty.

Prva nosilka, 23-letna Bartyjeva, je proti domačinki Harriet Dart (6:1, 6:1) zabeležila petnajsto zmago v nizu in je tako prva Avstralka v drugem tednu Wimbledona po letu 2010. V osmini finala jo čaka Američanka Alison Riske.

"Noro. To je nekaj povsem novega zame. Prvič med zadnjimi šestnajstimi," je dejala Ashleigh Barty, ki želi postati prva zmagovalka Wimbledona iz Avstralije po Evonne Gollagong Cawley leta 1980.

Med šestnajstimi najboljšimi je bila že mnogokrat 37-letna Serena Williams, ki se poteguje za 24. naslov na grand slamih, s katerim bi se izenačila z rekorderko Margaret Court. Američanka je v četrtem krogu v 72 minutah premagala Nemko Julio Görges (6:3, 6:4), v ponedeljek - v nedeljo je v Wimbledonu prost dan - pa se bo pomerila s Španko Carlo Suarez Navarro.

Williamsova je po dvoboju priznala, da je zadovoljna s svojo igro, predvsem pa z dejstvom, da nima več bolečin v kolenu, ki so jo ovirale na preteklih turnirjih. "Res je, da rabim nekaj več časa, da se ogrejem, vendar čutim, da napredujem iz dvoboja v dvoboj," je dejala.

Štiri leta mlajši Rafael Nadal se je 45. v karieri prebil v drugi teden turnirjev za grand slam. Dvanajstkratni zmagovalec Roland Garrosa se v Wimbledonu poteguje za devetnajsti naslov na največjih turnirjih, tretjega na "sveti travi". S 6:2, 6:3 in 6:2 je bil boljši od Francoza Jo-Wilfrieda Tsongaja.



Nadal je zabeležil 51. zmago v Wimbledonu, s katero se je izenačil z legendarnim Bjornom Borgom na osmem mestu po številu uspehov v All England Clubu.

Osem naslovov v Wimbledonu že ima Roger Federer, ki je v četrtem krogu ugnal Francoza Lucasa Pouilleja s 7:5, 6:2 in 7:6. V naslednjem krogu ga čaka Italijan Matteo Berrettini.

Uvodni krog med mešanimi pari je uspešno preskočila Andreja Klepač v navezi s Francozom Edouardom Roger-Vaselinom. Kot enajsta nosilca sta s 6:4, 6:4 premagala britansko-ameriško navezo Luke Bambridge/Asia Muhammad.

Poleg omenjenih zmag sta danes v Wimbledonu odmevala še dva dogodka. Dvoboj med Mihajilom Kukuškinom in Jan-Lennardom Struffom je bil prekinjen za daljši čas, saj se gledalec zgrudil na tribuni. Reševalci so ga mu nudili prvo pomoč in ga oživljali, do prihoda reševalnega vozila pa so morali vsi zapustiti igrišče številka 12.

Na sosednjem igrišču 14 pa je glavo oziroma razsodnost izgubil Italijan Fabio Fognini. Med dvobojem z Američanom Tennysom Sandgrenom, ki ga je izgubil 0:3, ga je ujezil sodnik na stolu, mikrofoni pa so ujeli njegove besede: "Ni pravično igrati tu. Prekleti Angleži. Upam, da bo v tem klubu eksplodirala bomba. Ko bi vsaj vse skupaj razneslo."

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike