favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 30.05.2019 17:50:25

Osaka in Đoković napredovala med 32 najboljših

Reuters
Favorizirane teniške igralke in igralci so se bolj ali manj prebili v 3. krog odprtega prvenstva Francije v Parizu, med njima tudi oba prva nosilca. Japonka Naomi Osaka je bila boljša od Belorusinje Viktorije Azarenke s 4:6, 7:5 in 6:3, prvi lopar v moški konkurenci Srb Novak Đoković pa od Švicarja Henrija Laaksonena s 6:1, 6:4 in 6:3.

Poleg 21-letne igralke iz dežele vzhajajočega sonca, ki na najbolj prestižnem turnirju na svetu na pesku naskakuje svojo tretjo zaporedno zmagoslavje na turnirjih za grand slam, potem ko je lani slavila na OP ZDA v New Yorku, v začetku tega leta pa še na OP Avstralije v Melbournu, se je v tretji krog prebile tudi "neuničljiva" Američanka Serena Williams.

Sedemintridesetletna zmagovalka 23 turnirjev za grand slam - v primeru nove zmage na enem od štirih največjih turnirjev bi se izenačila z avstralsko rekorderko Margaret Court - je po 67 minutah ukanila japonsko kvalifikantko Kurumi Naro s 6:3 in 6:2.

Preboj med 32 je uresničila tudi osmopostavljena Avstralka Ashleigh Barty, ki je bila boljša od Američanke Danielle Collins s 7:5 in 6:1, izpadli pa sta 11. in 16. nosilki pariškega turnirja z nagradnim skladom 42,66 milijona evrov. Američanka Amanda Anisimova je bila boljša od Belorusinje Arine Sabalenka s 6:4 in 6:2, Poljakinja Iga Swiatek pa od Kitajke Qiang Wang s 6:3 in 6:0.

V moški konkurenci se je poleg Đokovića - v tretjem krogu ga čaka obračun z Italijanom Salvatorejem Carusom - prebili tudi četrtopostavljeni Avstrijec Dominic Thiem po zmagi nad Kazahstancem Aleksandrom Bublikom s 6:3, 6:7 (6), 6:3 in 7:5, v argentinskem obračunu pa je Leonardo Mayer ugnal 24. nosilca Diega Schwartzmana s 4:6, 6:3, 6:4 in 7:5.


Med ženskimi dvojicami so danes izpadle Slovenke Tamara Zidanšek, Dalila Jakupovič in Polona Hercog. Od slednje in njene ruske partnerke Jevgenije Rodine je bila v uvodnem krogu boljša poljsko-kitajska kombinacija Alicja Rosolska-Zhaoxuan Yang, ki je po uri in štirih minutah zmagala s 6:2 in 6:2.

Hercogova bo zdaj vse svoje sile usmerila v petkov dvoboj tretjega kroga v posamični konkurenci s sedmopostavljeno Američanko Sloane Stephens. Mariborčanka je v prvem krogu ukanila Belorusinjo Aliaksandro Sasnovič, v drugem pa Američanko Jenny Brady.

Od Zidanškove in njene čilske partnerke Alexe Guarachi je bila boljša francoska-hrvaška naveza Alize Cornet-Petra Martić, ki je po 56 minutah slavila s 6:1 in 6:0.

Jakupovičeva in njena romunska soigralka Irina Bara sta danes morali priznati premoč četrtopostavljeni kanadsko-kitajski kombinaciji Gabriela Dabrowski-Yifan Xu, ki je po uri in 22 minutah dolgem dvoboju slavila s 6:1, 1:6 in 6:2.

Uvodni krog med dvojicami sta uspešno preskočili Katarina Srebotnik in Andreja Klepač. Srebotnikovo in Američanko Raquel Atawo v drugem krogu čaka obračun z ameriško navezo Desirae Krawczyk-Jessica Pegula, Klepačevo in Čehinjo Lucie Hradecko pa dvoboj z ameriško-nemško kombinacijo Sofia Kenin-Andrea Petković.

Značke: tenis, francija

Članki iz rubrike