900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 15.01.2019 11:50:59

Jakupovićeva po porazu v prvem krogu: Zadovoljna, da sem sploh igrala

Arsen Perić
Na uvodnem teniškem grand slamu sezone, odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, je v drugi krog napredovala najboljša Slovenka na lestvici WTA Tamara Zidanšek, izpadla pa sta najvišje uvrščeni Slovenec Aljaž Bedene ter Dalila Jakupović, katere nastop je bil celo pod vprašajem.

Jakupovićeva je v uvodnem krogu igrala proti Italijanki Camili Giorgi in po 53 minutah izgubila s 3:6 in 0:6. "Zadovoljna sem, da sem sploh igrala, ker sem imela do sobote vročino, tako da sem šele v nedeljo prvič po petih dneh stopila na igrišče. Tako sem se celo bala, da ne bom mogla igrati, ampak danes sem res dala vse od sebe. Camila pa je res dobro igrala, ob tem pa mi je v drugem nizu zmanjkalo energije. Je, kar je, gremo naprej v igro dvojic," je za STA povedala Jakupovićeva.

Ta bo v dvojicah igrala skupaj z Rusinjo Irino Hromačevo, v prvem krogu ju čez dva dni čakata Kazahstanki Julija Putinceva in Zarina Dijas. V Melbournu bosta v konkurenci dvojic sicer nastopili še dve Slovenki, Andreja Klepač in Katarina Srebotnik.

Srebotnikova bo prav tako čez dva dni skupaj z Američanko Raquel Atawo igrala proti Američankama Amandi Anisimovi in Danielle Rose Collins, Klepačeva pa bo v noči na sredo s Španko
Mario Jose Martinez Sanchez igrala proti Avstralkama Destanee Aiava in Naikithi Bains.

Že danes pa je svojo nalogo dobro opravila debitantka na Australian Opnu Zidanškova, ki je v uvodnem krogu po eni uri in 44 minutah izločila domačinko in 41. igralko sveta Dario Gavrilovo s 7:5 in 6:3. Zidanškova, sicer 78. igralka sveta, bo v drugem krogu igrala proti zmagovalki dvoboja med četrto nosilko Japonko Naomi Osaka in Poljakinjo Magdo Linette.

Četrti nosilec Nemec Alexander Zverev je v moški konkurenci Bedeneta izločil s 6:4, 6:1 in 6:4, dvoboj je trajal slabi dve uri. Slovenec je zagrozil v prvem nizu, ko je Zverevu odvzel servis in povedel s 4:3, a je izvrstni Nemec nato z dominantno predstavo preprečil kakršnokoli presenečenje.



"Uvodoma sem igral nekoliko neodgovorno, tako da je bil odvzem servisa nekakšna budnica," je dejal Zverev, ki so ga mučile manjše poškodbe pred turnirjem. "Moje telo je skoraj popolno," je Zverev z izjavo požel salve smeha v pogovoru z Američanom Jimom Courierjem, zmagovalcem OP Avstralije v letih 1992 in 1993.

"Da, izgledam dobro, posebej, ker stojim ob tebi," je v šaljivem tonu nadaljeval Zverev in resneje dodal: "Imel sem približno 86 poškodb in gleženj je še vedno rahlo zatečen. Toda dobro sem se pripravil. Zdaj je na tem, ali igram dobro ali ne."

Slovenec pa je dvoboj za STA opisal: "Začel sem zelo dobro, igral tako, kot sem si zamislil in tudi prvi odvzel servis pri 3:3. Od 4:3 do 4:6 in v drugem nizu do 0:5 sem popolnoma popustil in se vrnil prepozno. Razočaran sem, ker vem, da če bi nadaljeval tako, kot sem začel, bi imel zelo dobre možnosti. Žal pa se mi zadnje čase dogaja, da sem na začetku boljši na igrišču in potem podarim nepotrebne igre v nadaljevanju."

Bedeneta pa zdaj čaka še igranje v konkurenci dvojic, kjer bo uvodoma skupaj z Nemcem Maximilianom Martererjem igral proti sedmima nosilcema, Poljaku Lukaszu Kubotu in Argentincu Horaciu Zeballosu. "Jutri me čakajo še dvojice, kjer niti ne vem, kaj naj pričakujem. Želim si odigrati čim bolje in upam, da bo dovolj za zmago, čeprav nisva favorita," pa se je na igro dvojic ozrl Bedene.

V ponedeljek je v posamičnem delu turnirja izpadla Polona Hercog, ki je morala priznati premoč drugi nosilki Nemki Angelique Kerber.

Značke: tenis, avstralija

Članki iz rubrike