Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

tu
tu
0 21.09.2018 10:03:29

GERARD PIQUE dodatno razburil ROGERJA FEDERERJA, na sporedu še turnir 'ZMAGOVALEC DOBI VSE'

vszi
Nogometni zvezdnik Gerard Pique je že pred časom s svojim podjetjem Kosmos povsem prevetril Davisov pokal, zdaj pa se obeta še en turnir, bo nekaj povsem posebnega.

To je razkril angleški Telegraph, ki se sklicuje na vire blizu ITF. Kot rečeno so slednji v sodelovanju s podjetjem Kosmos, ki je v lasti nogometaša Barcelone, že pred časom razkrili visokopotezne načrte za Davisov pokal, zdaj pa bodo v sezono vključili še turnir, na katerem bo zmagovalec dobil ves denarni izkupiček.

Za zdaj veliko podrobnosti ni, jasno pa je, da bo na njem nastopilo v tistem trenutku najboljših 64 igralcev na lestvici ATP. Tisti, ki bo na koncu ostal zadnji po izločilnih bojih, bo bogatejši za kar 10 milijonov dolarjev, kar je najvišja posamična nagrada v zgodovini tenisa, glede na to, da sta zmagovalca OP ZDA prejela 3,8 milijonov dolarjev.

Neuradno bo turnir na sporedu drugi teden po OP ZDA 2019 ali 2020, kar pomeni, da se bo novi turnir, imenovan Majesty Cup, križal z Laverjevim pokalom, na katerem ta konec tedna v Chicagu nastopata ekipi Sveta in Evrope, ki ga je pomagal na noge postaviti Roger Federer, ki ni ravno naklonjen idejam Gerarda Piqueja in ITF-a. 

Kosmos in ITF imata poleg Davisovega pokala od novembra leta 2019 naprej v načrtu še turnir mešanih ekip od aprila 2020. 

Članki iz rubrike