pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Kate Middleton je dobesedno pogrešana! Odkrito.si

Spletne spletke - Je s Kate nekaj hudo narobe?!!

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

STA
STA
0 16.08.2018 19:22:02

ITF potrdila radikalno spremembo v Davisovem pokalu

Mednarodna teniška zveza (ITF) je danes v ameriškem Orlandu potrdila radikalne spremembe v Davisovem pokalu. Skupščina je z 71,4 odstotka glasovi podprla predlog sprememb, ki ga je na glasovanje dal predsednik David Haggerty, s čimer je bila presežena potrebna dvotretjinska večina za novosti.

Tradicionalno, že 118 let staro tekmovanje bo dobilo popolnoma novo obliko. Že v prihodnjem letu se bodo moštva februarja pomerila na izpadanje s tekmami doma in v gosteh. V kvalifikacijah bo nastopilo 24 moštev.

Dvanajstim zmagovalcem kvalifikacij se bodo pridružili polfinalisti iz letošnje sezone in dve povabljeni ekipi. Ta moštva bodo v novembru nastopila na finalnem tednu. Osemnajst ekip bo razdeljenih v šest skupin s po tremi ekipami, ki bodo v nadaljevanju odigrale četrtfinale, polfinale in finale. Turnir pa bo na nevtralnem terenu.


Prav tako bodo igralci igrali dvoboje le še na dva dobljena niza, na sporedu pa bodo le še trije dvoboji, dva posamična in tekma dvojic.

Spremembe je izdatno podprlo investicijsko podjetje Kosmos, ki ga vodi španski nogometaš Gerard Pique. Kosmos je najavil, da bo v tekmovanje v prihodnjih letih vložil tri milijarde evrov, če bo ITF sprejela spremembe. Podrobnosti naložbe sicer še niso znane, a številne manjše zveze so prav zaradi večjega nagradnega sklada podprle novosti.

Predlog je imel tudi številne nasprotnike, med njimi teniške velesile Veliko Britanijo, Avstralijo in Nemčijo. Nejasno je v tem trenutku tudi kakšen je status Slovenije, ki nastopa v drugi evro-afriški skupini Davisovega pokala.

Značke: tenis, davisov pokal

Članki iz rubrike