mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 12.08.2018 13:28:30

Klepačeva v dvojicah izpadla v polfinalu Rogers Cupa v Montrealu

Profimedia
Andreja Klepač se je na močnem teniškem turnirju WTA v Kanadi, Rogers Cupu v Montrealu, v konkurenci dvojic prebila vse do polfinala, v katerem pa sta s partnerko Španko Mario Jose Martinez Sanchez po odločnem boju s 4:6, 6:7 (3) izgubili proti tajvansko-ruski navezi Latisha Chan/Jekaterina Makarova, ki sta na turnirju dvojic drugi nosilki.

Klepačeva je s prebojem v polfinale skupaj s špansko partnerko zaslužila 37.160 ameriških dolarjev in 350 točk za novo svetovno lestvico v dvojicah.

Za naslov v dvojicah se bosta Chanova in Makarova pomerili z osmima nosilkama, avstralsko-nizozemsko kombinacijo Ashleigh Barty in Demi Schuurs.


Rogers Cup oziroma odprto prvenstvo Kanade je po Wimbledonom in odprtem prvenstvu ZDA tretji najstarejši teniški turnir na svetu in se igra v Montrealu in Torontu. Tokrat je ženski turnir v Montrealu, moški masters serije 1000 pa v Torontu.

V četrtfinalu turnirja WTA v konkurenci dvojic sta zaigrali Slovenki. Katarina Srebotnik, ki nastopa skupaj z nizozemsko partnerko Kiki Bertens, je bila za polfinale slabša od Klepačeve, ki je bila skupaj z Martinez Sanchezovo šesta nosilka. Klepačeva in njena španska partnerka sta v polfinale napredovali s 6:3, 5:7, 10:8.

V konkurenci posameznic je bila neuspešna Dalila Jakupović. Jakupovićeva je nastopila v kvalifikacijah turnirja WTA v ameriškem Cincinnatiju, a je izpadla že v prvem krogu. V naslednji krog kvalifikacij je napredovala domačinka Jennifer Brady, potem ko je Jakupovićeva dobila prvi niz s 6:2, a je nato dvoboj predala v drugem nizu, po vodstvu Bradyjeve s 4:0.

Značke: tenis, wta

Članki iz rubrike