ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 06.06.2018 20:59:48

Dež spet povzroča težave v Parizu, znane pa vse polfinalistke

Reuters
Na teniškem odprtem prvenstvu Francije v Parizu je današnji program deloma pokvaril dež. Nedokončana sta ostala zadnja četrtfinalna obračuna na moškem delu, ki so ju prestavili na četrtek, že prej pa so svoje delo opravile ženske; znane so vse štiri polfinalistke, danes sta bili uspešni še Romunka Simona Halep in Španka Garbine Muguruza.

Moški četrtfinale je bil danes dvakrat prekinjen, prvič za pol ure, pozneje pa še precej dlje, dokler se prireditelji niso določili, da bodo dogajanje prestavili na četrtek v upanju na boljše vremenske razmere.

V težavah se je znašel Rafael Nadal, saj je španski prvi nosilec in branilec lovorike prvič po treh letih v Parizu izgubil niz, prvega proti 11. nosilcu Argentincu Diegu Schwartzmanu, s 4:6, potem pa v drugem vodil s 5:3 in serviral za 30:15, preden je prišla prekinitev.

Hrvat Marin Čilić in Argentinec Juan Martin del Potro pa sta prišla le do prvega niza, v katerem je bil izid 6:6, preden je dež prekinil dvoboj tretjega in petega nosilca.

Popoldne je bilo vreme boljše, ženske pa so lahko brez težav opravile predvideni program. Romunka Simona Halep je postala zadnja polfinalistka; prva nosilka pariškega turnirja je v četrtfinalu s 6:7 (2), 6:3 in 6:2 premagala 12. nosilko Angelique Kerber - ta je skušala postati prva Nemka po Steffi Graf in letu 1999 v polfinalu Pariza - in se pridružila Španki Gabine Muguruza ter Američankama Sloane Stephens in Madison Keys.

"Nisem si postavila nobenih pričakovanj. Želela sem le dobro igrati, tako, kot igram vsak dan. Če mi to uspe, sem zadovoljna ne glede na rezultat," pa je po uspešnem preboju v polfinale razmišljala Romunka.



Že prej je imela precej lažje delo kot Halepova, ki je za napredovanje potrebovala tri nize in dve uri ter 15 minut, Garbine Muguruza. V polfinale se je tretja nosilka uvrstila gladko, s 6:2 in 6:1 je premagala 28. nosilko Rusinjo Marijo Šarapovo, za kar je potrebovala le uro in 15 minut. Halepova in Muguruza se bosta pomerili v prvem polfinalu, njun dvoboj bo tudi odločal o tem, katera igralka bo prva na novi lestvici WTA.

Šarapova, ki je nastopila na prvem pariškem turnirju po letu 2015, pa je danes doživela enega najhujših porazov na grand slamih v karieri. Le leta 2012, ko je v finalu Avstralije klonila proti Viktoriji Azarenka s 3:6, 0:6, je bilo slabše. S 27 neizsiljenimi napakami in šestimi dvojnimi napakami bi težko naredila kaj več. "Naredila sem nekaj korakov, z izidi doslej sem pokazala, da grem v pravo smer. Toda tole danes zanesljivo ni bil korak v pravo smer," je bila samokritična zmagovalka petih največjih turnirjev na svetu.

"Zelo sem zadovoljna zaradi novega polfinala. Zavedala sem se, da imam na drugi strani vrhunsko igralko, zato sem morala pokazati svoj najboljši tenis," pa je bila precej boljše volje Španka, ki je v četrtem medsebojnem obračunu šele prvič ugnala tekmico.

Že v torek sta si vozovnico za polfinale in medsebojni ameriški obračun za finale priborili Sloane Stephens in Madison Keys; prva je s 6:3 in 6:1 izločila Rusinjo Darjo Kazatkino, Keysova pa je v četrtfinalu s 7:6 (5), 6:4 premagala Kazahstanko Julijo Putincevo.

Nastope med ženskimi dvojicami pa je danes v Parizu končala slovenska igralka Katarina Srebotnik, ki se ni uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je s soigralko Španko Laro Arruabarrena klonila proti češki navezi Andrea Sestini Hlavačkova/Barbora Strycova s 3:6, 1:6. Srebotnikova je v četrtfinale prišla po zmagi nad slovensko-rusko navezo Dalila Jakupović/Irina Hromačeva s 6:3 in 6:1. Danes pa sta bili Čehinji, drugi nosilki, premočni, saj sta za napredovanje med štiri najboljše v Parizu potrebovali le dobro uro.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike