mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 16.04.2018 17:42:00

Nekoč je nizal zmage, na naslednjo je moral čakati CELO VEČNOST! Takole se je Đoković vrnil na zmagovita pota! No, ja ...

Padli srbski šampion je končno zmagal.

Nekdanji najboljši teniški igralec sveta Srb Novak Đoković je na turnirju v Monte Carlu zabeležil prvo zmago po 20. januarju, ko je v osmini finala odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu premagal Španca Alberta Ramosa. Njegova prva žrtev po skoraj treh mesecih je bil rojak Dušan Lajović, ki je bil povsem nemočen, izgubil je z 0:6 in 1:6.

Od januarja je 30-letni Srb, trenutno 13. igralec sveta, izgubil uvodna dvoboja turnirjev, na katerih je nastopil, v Indian Wellsu ga je premagal Japonec Taro Daniel, v Miamiju pa Francoz Benoit Paire. Dvoboj z Lajovićem je bil njegov prvi od razhoda s trenerjema Andrejem Agassijem in Radekom Štepanekom in prvi, ko ga je spet vodil njegov nekdanji trener Marjan Vajda.

V drugem krogu se bo Srb pomeril s Hrvatom Borno Ćorićem, to bo njihov drugi medsebojni dvoboj, na prvem pred dvema letoma je bil Đoković gladko boljši. Če bo premagal vse ovire, bo 12-kratni zmagovalec grand slam turnirjev in dvakratni zmagovalec Monte Carla v četrtfinalu igral proti prvemu igralcu sveta Špancu Rafaelu Nadalu, seveda, če bo do takrat tudi Španec dobil vse dvoboje.

Derbi uvodnega kroga turnirja je bil dvoboj med nekdanjima finalistoma turnirjev za veliki slam Čehom Tomašem Berdychom in Japoncem Keijem Nishikorijem, po preobratu ga je dobil slednji.

Značke: tenis, atp

Članki iz rubrike