Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
24.01.2018 18:44:52
Deli članek:

Slovenci v Davisovem pokalu z najmočnejšo postavo nad Poljake

Grega Wernig

Slovenska teniška reprezentanca bo na tekmi druge evroafriške skupine Davisovega pokala s Poljsko v začetku februarja nastopila v najmočnejši zasedbi. Kot so danes sporočili iz Teniške zveze Slovenije, bo kapetan Miha Mlakar lahko računal na Aljaža Bedeneta, Blaža Kavčiča, Blaža Rolo, Nika Razborška in Toma Kočevarja Dešmana.

Dvoboj Slovenije in Poljske bo 3. in 4. februarja v športni dvorani Lukna v Mariboru. Ta že dobiva teniško podobo, igrišče bo imelo trdo podlago s točno specifikacijo "super soft doppio", so sporočili iz teniške zveze Slovenije.

Najvišje uvrščeni Slovenec na lestvici ATP je Bedene na 51. mestu, Kavčič je 106., Rola 192., Razborešk 829. in Kočevar Dešman 830.

Poljski kapetan Radosav Szymanik oziroma poljska teniška zveza sta potrdila prijavo Kamila Majchrzaka (199. na lestvici ATP), Huberta Hurkacza (231.), Michala Prsysiežnyja (480.) ter za igro dvojic Lukasza Kubota (1. na ATP med dvojicami) in Marcina Matkowskega (47. na ATP med dvojicami).

V torek, 30. januarja bo v Mariboru tudi novinarska konferenca obeh kapetanov, ki bosta predstavila svoj izbor tekmovalcev, v petek, 2. februarja, pa bo ob 12. uri v mariborski Mestni hiši žreb parov obeh tekmovalnih dni.