Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
23.01.2018 18:04:23
Deli članek:

TENIŠKI ZVEZDNIK v težavah zaradi POLITIČNIH PREPRIČANJ skrajne desnice

Reuters

Letošnje OP Avstralije je izvrglo kar nekaj novih imen.

Med njimi je tudi ameriški tenisač Tennys Sandgren. Da, ime mu je Tennys, prihaja iz Tennesseeja in igra tenis. Toda zdaj, ko je javnost postala pozorna na 26-letnika, so začeli Sandgrena kritizirati zaradi političnih prepričanj, saj naj bi bil povezan s skrajno desničarskim gibanjem, ki spodbuja rasno neenakost in govori o teorijah zarote.

Sandgren, ki je sicer predan katolik, je izbrisal svoje objave na družabnih omrežjih, da bi lahko začel znova, glede objav in 'lajkov' pa je dejal, da se ne strinja s pogledom teh gibanj, le da so nekatere posamične izjave neškodljive. 

"Ne gre zato, da bi se sramoval svojih pogledov, gre bolj zato, da si želim začeti znova in delati na sebi kot človeku," je dejal v Melbournu, ko so ga opozorili na aktivnosti na družabnih omrežjih.

"Ljudje lahko seveda zajamejo fotografijo in delijo ter shranijo. To vem in je v redu. Je, kar je. Menim pa da izbris teh zadev ne pomeni kaj slabega, če želim to pustiti za seboj in se osredotočiti na svoj napredek," je še dejal četrtfinalist OP Avstralije, kakopak prvič. 

"Vem, da moram pri sebi še veliko razčistiti. Zato se veliko pogovarjam z ljudmi o svojih čustvih. Sprejel bom vse kritike, vzel slabo z dobrim in šel naprej ter rasel kot človek."