Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 10.10.2017 10:25:24

Za rekorden nagradni sklad verjetno tudi Serena Williams

Najboljši teniški igralci na svetu se bodo na odprtem prvenstvu Avstralije potegovali za rekorden nagradni sklad - skupno 43 milijonov dolarjev. Zmagovalca v obeh konkurencah bosta prejela ček v višini 3,12 milijona dolarjev.

Organizatorji prvega grand slama sezone so ponosno razkrili nove številke, ki so najvišje v zgodovini tega turnirja, a še zmeraj krepko zaostajajo za nagradnim skladom odprtega prvenstva ZDA. Španec Rafael Nadal je letos za zmago na US Opnu prejel 3,7 milijone dolarjev, Švicar Roger Federer za osmi naslov v Wimbledonu 2,8, najbolj "skromni" pa so Francozi, ki so letos zmagovalcema poklonili ček v višini 2,1 milijona dolarjev. 

Predsednik organizacijskega odbora Craig Tiley je hkrati povedal, da je bil v stiku z večino najboljših igralcev in prav vsi so mu potrdili željo po igranju v Melbournu. Med njimi je izpostavil Srba Novaka Đokovića in Škota Andyja Murrayja, ki sta zaradi poškodb izpustila večji del letošnje sezone, predvsem pa Američanko Sereno Williams, ki je letos septembra pri 37 letih prvič postala mamica in ki naj bi svoj povratek v teniški cirkus načrtovala prav v Avstraliji.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike