Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
02.10.2017 19:34:33
Deli članek:

NAJBOLJŠI NA SVETU, a za mnoge IZDAJALEC! Rafa izdal svojo družino!

Katalonski referendum je razdelil Španijo. Tudi najboljše španske športnike. Tudi tiste, za katere mislimo, da so svetovljani.

Eden najbolj znanih nasprotnikov referenduma je teniška številka ena na svetu, eden najboljših tenisačev vseh časov, Rafael Nadal. "Kar se je zgodilo 1. oktobra, se ne bi smelo psloh zgoditi. Moje mnenje je, da bi se moral spoštovati zakon," je dejal Nadal.
Ko se je 90 odstotkov Kataloncev odločilo za samostojnost, pa je Nadal dodal: "Najraje bi jokal, ko sem gledal scene iz Barcelone." Več kot 850 ljudi je bilo poškodovanih v izgredih v katalonski prestolnici in Rafa je policijsko nasilje komentiral: "To me res žalosti. S tem smo poslali res grde slike iz Španije v svet." Rafa ne ve, zakaj Katalonci nočejo  ostati del Španije. "Španci smo bili do zdaj vzorčni primer sobivanja med kulturami."
Nadal seveda ve o čem govori, saj je odraščal na Malorci in govori tekoče katalonsko. Njegov stric Miguel Angel Nadal, pa je ena od nogometnih legend Barcelone, saj je v karieri igral le za dva kluba – Malorco in Barcelono. Tudi zaradi tega je bilo precej čudno, da se je Nadal javno opredelil kot navijač Reala. Zato ga imajo mnogi na Malorci in tudi v Kataloniji za izdajalca. Pa čeprav je Rafa tudi 11-krat zmagal na teniškem turnirju v Barceloni in se celo osrednje igrišče imenuje po njem. "V Kataloniji sem preživel velik del mojega življenja. Ne morem verjeti, da se je družba tam tako radikalizirala," je končal Rafa.