volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 16.09.2017 18:53:35

Francozi in Avstralci vodijo v Davisovem pokalu

V svetovni skupini Davisovega pokala so danes štiri reprezentance odigrale dvoboja dvojic na polfinalnih obračunih. Odločitve ni še na nobenem prizorišču, v Lillu z 2:1 vodijo domačini Francozi proti Srbiji, v Bruslju pa Avstralci proti Belgijcem.

Francozi, ki sicer tudi ne igrajo v prvi postavi, so pričakovano prišli do druge točke proti še bolj oslabljeni Srbiji. Nicolas Mahut in Pierre-Hugues Herbert sta vodila s 6:1, 6:2, v zadnjem nizu pa že s 5:2, a sta nato Nenad Zimonjić in Filip Krajinović vendarle še nekoliko podaljšala dvoboj, nazadnje pa se morala sprijazniti s porazom že po treh nizih s 6:7 (3).

V petek sta posamična dvoboja dobila Dušan Lajović za Srbijo, premagal je Lucasa Pouilleja, ter prvi Francoz Jo-Wilfried Tsonga, ki ni imel večjih težav s srbskim mladeničem Laslom Djerejem.



V Bruslju je izid prav tako 2:1, a imajo prednost gostje iz Avstralije. Jordan Thompson in John Peers sta brez večjih težav v uri in pol premagala Arthurja De Greefa in Rubena Bemelmansa s 6:3, 6:4, 6:0.

Prvi dan so Belgijci do vodstva prišli po zaslugi Davida Goffina in njegovega uspeha proti novincu v tem tekmovanju Johnu Millmanu, izenačil pa je po napetem dvoboju in petih nizih Nick Kyrgios, ko je po dveh urah in pol ugnal Steva Darcisa.

Značke: tenis, pokal, izidi

Članki iz rubrike