Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
05.07.2017 23:10:23
Deli članek:

Bedene po Hrvatu izločil še Bosanca, Nadal brez težav

Andy Murray, Rafal Nadal, Viktorija Azarenka so trije favoriti, ki so bili uspešni tretji dan teniškega turnirja v Wimbledonu. V tretji krog se je uvrstil tudi Ljubljančan Aljaž Bedene, ki nastopa za Veliko Britanijo. V uvodnem dvoboju turnirja ženskih dvojic pa je bila uspešna Andreja Klepač.

Viktorija Azarenka se je šele junija vrnila v teniško karavano, potem ko je decembra lani rodila sina Lea, a njena forma ni vprašljiva. Sedemindvajsetletnica se je na svojem prvem turnirju za grand slam po porodu uvrstila v tretji krog. Novopečena mamica je v 2. krogu premagala 15. nosilko Jeleno Vesnino.

V 1. krogu je premagala Američanko Cici Bellis, nato pa je dvakratna zmagovalka Australian Opna (2012, 2013) izločila eno od nosilk Rusinjo Vesnino v dveh nizih s 6:3, 6:3. Belorusinja je bila dvakrat v polfinalu Wimbledona v letih 2011 in 2012.

Belorusinja lovi prav poseben mejnik, ko lahko postane prva mamica z naslovom zmagovalke Wimbledona med posameznicami, potem ko je ta podvig uspel Evonne Goolagong Cawley leta 1980.

Azarenka se bo za vstopnico za osmino finala v 3. krogu pomerila z Britanko Heather Watson, ki se je na turnir uvrstila na podlagi posebnega povabila. Watsonova, ki je trenutno 102. igralka sveta, je izločila Latvijko Anastasijo Sevastovo, 18. nosilko.

Finalistka OP Avstralije Slovakinja Dominika Cibulkova, osma nosilka, lanska četrtfinalistka Wimbledona, je v dveh nizih premagala Američanko Jennifer Brady. V 3. krog sta se uvrstili tudi Hrvatica Ana Konjuh, ki je ugnala Romunko Irino Begu, ter Grkinja Maria Sakkari, ki je bila boljša od Čehinje Kristyne Pliškove.

Dvakratna zmagovalka turnirja v Wimbledonu Čehinja Petra Kvitova, 11. nosilka, je izpadla v 2. krogu. Čehinjo, ki je med dvobojem zaprosila za zdravniško pomoč, je izločila Američanka Madison Brengle s 6:3, 1:6, 6:2.

V zelo dobri formi je tudi Ljubljančan Aljaž Bedene, ki ima britansko državljanstvo in igra pod zastavo Združenega kraljestva. Bedene je v 1. krogu premagal hrvaškega veterana, 21. nosilca Iva Karlovića. V 2. krogu pa mu ni bil kos igralec iz Bosne in Hercegovine Damir Džumhur. Dvoboj je trajal dve uri in sedem minut, Bedene pa je slavil v štirih nizih s 6:3, 3:6, 6:3 in 6:3.

V konkurenci posameznikov je bil uspešen Francoz Jo-Wilfried Tsonga, 12. nosilec. Finalist OP Avstralije leta 2008 in dvakratni polfinalist Wimbledona (2011, 2012) je v treh nizih premagal Italijana Simoneja Bolellija. Uspešni so bili tudi Španec Roberto Bautista Agut (18. nosilec), Američan Sam Querrey (24. nosilec), Luksemburžan Gilles Müller, 16. nosilec, ki pa je za Čeha Lukaša Rosola potreboval pet nizov 7:5, 6:7 (7), 4:6, 6:3, 9:7.

Nekdanji prvi teniški lopar Rafael Nadal je brez večjih težav napredoval v 3. krog turnirja za grand slam v Wimbledonu. Četrti nosilec je Američana Donalda Younga premagal brez izgubljenega niza s 6:4, 6:2, 7:5. Enaintridesetletni Španec, ki je v Wimbledonu slavil v letih 2008 in 2010, se bo za vstop v osmino finala meril z Rusom Karenom Hačanovom.

Branilec naslova Andy Murray nadaljuje prepričljive predstave na teniškem turnirju za grand slam v Wimbledonu. Prvi nosilec je v 2. krogu premagal Nemca Dustina Browna brez izgubljenega niza s 6:3, 6:2, 6:2. Dvoboj je trajal le 96 minut. Britanec se bo v 3. krogu pomeril z Italijanom Fabiom Fogninijem, 28. nosilcem.

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je odlično začela turnir ženskih dvojic v Wimbledonu. Klepačeva je v paru s Španko Mario Jose Martinez Sanchez v 1. krogu premagala avstralsko navezo, ki jo tvorita v Rusiji rojeni sestri Anastasia in Arina Rodionova.

Klepačeva in Sanchezova, ki sta 15. nosilki, sta upravičili status favoritinj turnirja za grand slam v Angliji in slavili v treh nizih s 6:2, 4:6, 6:3. Dvoboj je trajal eno uro in 45 minut.

V posamični konkurenci je bila uspešna tudi Polona Hercog, ki je v torek brez izgubljenega niza v 65 minutah igre premagala 181 mest bolje postavljeno Nemko Anniko Beck s 6:2, 6:1. Hercegova je tekmici prepustila le tri igre. Štajerko v 2. krogu turnirja, v četrtek, čaka v uzbekistanskem Taškentu rojena Varvara Lepchenko, ki je bila v dveh nizih boljša od Američanke Lauren Davis, 28. nosilke. Lepchenkova, ki igra za ZDA, je kar 197 mest bolje uvrščena od Slovenke ter vodi s 3:2 v medsebojnih obračunih s Hercogovo.

Na turnirju v konkurenci ženskih dvojic bo v četrtek igrala tudi Katarina Srebotnik, ki je skupaj z ameriško partnerico Abigail Spears šesta nosilka turnirja dvojic. Slovensko-ameriško kombinacijo v 1. krogu čaka brazilsko-hrvaška naveza Beatriz Haddad Maia/Ana Konjuh.