Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
18.11.2016 23:17:08
Deli članek:

Nišikori s porazom v polfinale

Reuters

Japonec Kei Nišikori je v zadnjem dvoboju v skupini Johna McEnroeja na zaključnem turnirju ATP v Londonu izgubil proti Hrvatu Marinu Čiliću s 6:3, 2:6 in 3:6. A kljub porazu se je uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril s Srbom Novakom Đokovićem, v drugem polfinalu bosta igrala Britanec Andy Murray in Kanadčan Miloš Raonić.

Z zmago proti Švicarju Stanu Wawrinki je Murray že pred zadnjim obračunom v skupini Johna McEnroeja Nišikoriju zagotovil uvrstitev v polfinale, trenutno peti igralec na ATP lestvici pa je nato v treh nizih moral priznati premoč Čiliću, ki prišel do častne zmage na turnirju. V letošnji sezoni je Čilić še tretjič premagal Nišikorija.

Murray je proti Wawrinki, ki je med dvobojem zaradi jeze in nemoči zlomil dva loparja, potrdil dobro formo in je po izenačenem prvem nizu v drugem popolnoma nadigral najboljšega švicarskega teniškega igralca v tem trenutku ter zanesljivo osvojil prvo mesto v skupini Johna McEnroeja. Na ta način se je v polfinalu izognil obračunu z Đokovićem, ki je v četrtek prišel do prvega mesta v skupini Ivana Lendla, drugi je bil v tej skupini Raonić.