Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
16.11.2016 15:53:41
Deli članek:

Spoštujte Noleta, kot spoštujete kraljico (video)

Še ne desetletna srbska deklica Ivona Vasić je britanskim novinarjem, ki v Londonu "napadajo" Novaka Đokovića, poslala prijazno in podučno sporočilo.

Đoković je trenutno drugi na svetu in se na zaključnem turnirju v Londonu bori, da na vrhu lestvice ATP spet prehiti Andyja Murrayja. V preteklih mesecih so nekateri novinarji, največkrat britanski, postavljali "nemogoča" vprašanja, ki so Noleta precej vznevoljila.  
Na družabnih omrežjih je Ivonin posnetek pravi hit.  
In kaj je povedala mlada Srbkinja? "Na tak način, gospod novinar, vam želim nekaj sporočiti. Vam in vsem, ki mislite tako kot on. Moje ime je Ivona Vasić in čez mesec dni bom dopolnila deset let. Prihajam iz majhne, a športne države Srbije. Vi, kot izobražen človek, bi lahko vedeli, kako težko je biti prvi na svetu v čemerkoli. Zato vas prosim, da ko boste naslednjič Novaka kaj vprašali, to naredite s spoštovanjem in profesionalno. Kot da bi govorili z vašo kraljico. Ker je on vitez. Zakaj vitez? Ker je tenis viteška igra. Nobenega teniškega igralca niso v svoji državi pričakali tako kot so Novaka," je pojasnila Ivona.