Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
03.08.2016 08:47:03
Deli članek:

Nadal na OI med posamezniki in v dveh konkurencah parov

Reuters

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal bo na bližnjih olimpijskih igrah v Riu nastopil v treh konkurencah. Španec, ki se je dolgo boril s poškodbami, je sporočil, da bo nastopil med posamezniki, v dvojicah in tudi mešanih dvojicah.

"Po posvetu z ekipo sem se odločil, da bom dal vse od sebe. Na treningih mi je šlo kar v redu, bolj ali manj," je po treningu z rojakom Davidom Ferrerjem dejal Nadal in dodal: "Ni pa seveda vse idealno. Vedno obstaja določeno tveganje."

Nadal, trenutno peti igralec svetovne lestvice, je dobršen dela leta preživel v boju s poškodbami, najbolj trdovratna je bila poškodba zapestja. Za nastope v vseh treh konkurencah v Riu se je odločil po posvetu z zdravniki in vodjo španske teniške ekipe Conchito Martinez.

Med dvojicami bo nastopil z rojakom Marcom Lopezom, med mešanimi dvojicami pa bo njegova soigralka Garbine Muguruza.

Nadal je potem, ko je zaradi poškodbe moral posloviti od odprtega prvenstva Francije, izpustil tudi Wimbledon, na treningu pred Riom pa je prvič igral brez opornice, ki ga je spremljala zadnje tedne.

Španski teniški zvezdnik že ima olimpijske izkušnje: leta 2008 je bil v Pekingu zlat, pred štirimi leti v Londonu pa se je moral nastopu prav zaradi poškodbe odpovedati.