Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
18.06.2016 21:07:04
Deli članek:

Prekinjen niz Federerja v Halleju

Osemkratni zmagovalec teniškega turnirja v Halleju, Švicar Roger Federer, je na letošnjem turnirju ostal brez finala.

Prvega nosilca, ki v zadnjem času tudi na svoji najljubši podlagi, travi, ne kaže prepričljivih predstav, je s 7:6 (4), 5:7 in 6:3 premagal 19-letni Nemec Alexander Zverev, 38. igralec sveta.

Ta se bo v finalu pomeril z 32-letnim rojakom Florianom Mayerjem, ki je v drugem polfinalu s 6:3 in 6:4 premagal Avstrijca Dominica Thiema, s tem pa se po petih letih spet uvrstil v finale enega izmed turnirjev. Za Zvereva bo to drugi finalni nastop v petih tednih, v Nici je izgubil proti Thiemu.

Federer je igral v Halleju v 12. zaporednem polfinalu, po desetih zmagah v njem je bil tokrat neuspešen. Nemčija bo tako po letu 2012, ko je zmagal Tommy Haas, spet dobila zmagovalca na domačem travnatem turnirju.

MURRAY IN RAONIĆ FINALISTA V LONDONU
Škot Andy Murray in Kanadčan Miloš Ranoić sta finalista teniškega turnirja ATP v Londonu. V polfinalu je prvopostavljeni Murray, ki od preteklega tedna spet sodeluje z Ivanom Lendlom, danes ugnal Hrvata Marina Čilića s 6:3, 4:6 in 6:3 ter naredil nov korak k petemu naslovu na turnirju Quenns' Club v prestolnici Združenega kraljestva.

A za peto slavje na omenjenem turnirju bo Murray moral ugnati še razpoloženega Raonića. Ta je v drugem polfinalu v dveh nizih s 6:4 in 6:4 ugnal Avstralca Bernarda Tomića.

AMERIŠKO-ČEŠKI FINALE V BIRMINGHAMU ...
finalu teniškega turnirja ATP v Birminghamu se bosta pomerili Američanka Madison Keys in Čehinja Barbora Štricova. Keysova je v prvem polfinalu premagala Španko Carlo Suarez v treh nizih s 3:6, 6:3 in 7:6 (3), Štrycova pa nato drugo Američanko Coco Vandeweghe prav tako v treh nizih z 2:6, 6:4 in 6:3.

Za obe finalistki bo to drugi letošnji nastop v finalu turnirja WTA, obe pa prvo zmago še čakata. Keysova je letos že zaigrala v finalu Rima, kjer je izgubila z rojakinjo Sereno Williams, Štrycova pa v Dubaju, kjer jo je ugnala Italijanka Sara Errani.

...FRANCOSKO-LATVIJSKI NA MALLORCI
Francozinja Caroline Garcia in Latvijka Anastasija Sevastova sta finalistki teniškega turnirja WTA na Mallorci z nagradnim skladom 250.000 dolarjev. Šestopostavljena Francozinja je v polfinalu premagala Belgijko Kirsten Flipkens s 6:4, 4:6 in 6:1, Sevastova pa je s 4:6, 6:1 in 6:2 odpravila drugo nosilko, Srbkinjo Jeleno Janković.