Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
12.06.2016 19:10:04
Deli članek:

Pliškova slavila v Nottinghamu

Reuters

Čehinja Karolina Pliškova je zmagovalka teniškega turnirja WTA v Nottinghamu z nagradnim skladom 250.000 dolarjev. V finalu je prva nosilka s 7:6 (8) in 7:5 premagala Američanko Alison Riske.

Sedemnajsta igralka sveta po skoraj dveh urah izenačenega obračuna premagala precej slabše uvrščeno tekmico, ki je šele 89. na lestvici WTA, ter dosegla peto zmago v karieri, prvo letos. Američanka ostaja pri eni zmagi na turnirjih WTA.

Američanka Coco Vandeweghe pa je zmagovalka turnirja WTA v nizozemskem Hertogenboschu z nagradnim skladom 250.000 dolarjev. V finalu je šesta nosilka premagala tretjepostavljeno Francozinjo Kristino Mladenović s 7:5, 7:5.

Američanka je v tretjem finalu na najvišji ravni zmagala drugič, še enkrat pa je bila uspešna v Hertogenboschu, kjer je leta 2014 dosegla doslej edino zmago na turnirjih WTA. Z današnjim uspehom pa je 43. igralka sveta proti tekmici, 32. z lestvice WTA, v medsebojnih dvobojih povedla že s 4:0.

Moška finalna dvoboja v Stuttgartu in Hertogenboschu je danes prekinil dež, prireditelji pa so ju prestavili na ponedeljek. V Nemčiji je domačin Philipp Kohlschreiber vodil proti Avstrijcu Dominicu Thiemu, na Nizozemskem pa je Francoz Nicolas Mahut vodil proti Luksemburžanu Gillesu Müllerju s 6:4.