Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
15.04.2016 22:21:57
Deli članek:

Poslastica Nadal-Murray v polfinalu Monte Carla

reuters

Znani so polfinalisti teniškega turnirja ATP serije masters 1000 v Monte Carlu.

Prvi finalist bo znan po sobotnem dvoboju med drugim nosilcem Britancem Andyjem Murrayjem in petim nosilcem Špancem Rafaelom Nadalom. Drugi polfinale bo povsem francoski, udarila se bosta Gael Monfils, 13. nosilec, in Jo-Wilfried Tsonga, osmi nosilec.

Murray je v četrtfinalu turnirja z nagradnim skladom 4,09 milijona evrov brez slehernih težav ugnal Kanadčana Miloša Raonića s 6:2, 6:0, Nadal pa je bil v dveh nizih s 6:1, 6:4 boljši od Švicarja Stanislasa Wawrinke. Murray se bo v soboto boril za svoj prvi finale na tem prestižnem mastersu v monaški kneževini proti kralju peščenih igrišč Nadalu, osemkratnemu zaporednemu zmagovalcu peščenega mastersa v Monte Carlu v obdobju od 2005 do 2012, ki se vrača po daljši odsotnosti.

Za presenečenje je poskrbel Tsonga, ki je v treh nizih s 3:6, 6:2, 7:5 premagal tretjega nosilca Švicarja Rogerja Federerja. Švicarski as je bil letos dva meseca odsoten zaradi operacije meniskusa. Monfils je bil s 6:2, 6:4 boljši od Marcela Granollersa.

Znane se tudi polfinalistke turnirja WTA z nagradnim skladom 250.000 dolarjev v Bogoti. Španka Silvia Soler-Espinosa, ki je v četrtfinalu premagala Švicarko Amro Sadiković, se bo v polfinalu pomerila z Brazilko Paulo Cristino Goncalves, ki je bila v četrtfinalu boljša od Rusinje Aleksandre Panove. Drugi polfinalni par pa sta Španka Lara Arruabarrena in Američanka Irina Falconi. Arruabarrenova je bila v četrtfinalu boljša od Američanke Sachia Vickery, Panova pa od Argentinke Cataline Pella.