Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
14.03.2016 16:06:56
Deli članek:

Nadal s tožbami napada tiste, ki mu očitajo jemanje dopinga

Reuters

Španski teniški igralec je kot kaže pripravljen stvari vzeti v svoje roke. Po prepiru z Marijo Šarapovo se je zdaj spravil nad vse, ki mu očitajo jemanje dopinga.

V zadnjih dneh v Indian Wellsu poteka prvi masters sezone. Na njem nastopa tudi Rafael Nadal, ki so ga v zadnjem času prizadeli vsi komentarji o njegovih domnevnih dopinških nečednosti. Na tiskovni konferenci po zmagi nad Gillesom Müllerjem je popolnoma izgubil živce.

Spomnili so ga na besede ene od nekdanjih francoskih ministric Roselyne Bachelot. Devetinšestdesetletna Francozinja je po vrnitvi Nadala na tour v začetku leta 2013 dejala: "Ko vidiš teniškega igralca, ki preneha igrati za toliko mesecev, je to zaradi pozitivnih dopinških kontrol."

"Tožil jo bom in vse, ki bodo dejali kaj podobnega v prihodnosti, saj imam tega dovolj. Vložil sem ogromno truda, vse odkar sem dopolnil pet let. Imel sem veliko uspeha in to po pravi poti, s pravo intenzivnostjo in z ljubeznijo do tenisa," je dejal Nadal v prvem odgovoru in nato nadaljeval z okrcanjem njegovih kritikov. 

"Velikokrat sem slišal takšne komentarje in zdaj sem utrujen od njih. Začel bom tožiti. Slišati kaj takega od nekoga, ki bi moral biti resen, kot mora biti ministrica Francije, je žalostno. Zdaj je čas, da jo tožim in to bom tudi storil. Kot sem že povedal, odslej karkoli slišim na to temo, bo enako, saj je to zame preveč," je zaključil Španec in presenetil vse zbrane na tiskovni konferenci.