Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
06.03.2016 10:00:45
Deli članek:

Isner Američanom zagotovil napredovanje

Po Italijanih in Francozih, ki so bili uspešni v sobotnih igrah dvojic, so si napredovanje med najboljših osem teniških reprezentanc na svetu v Davisovem pokalu zagotovili še Američani. Na dvoboju z Avstralci v Melbournu je odločilno točko za zmago s 3:1 prispeval John Isner.

John Isner je ameriško vodstvo z 2:1 po dveh dneh spremenil v končno zmago po uspehu nad Bernardom Tomićem s 6:4, 6:4, 5:7, 7:6 (4), pri čemer je tekmeca dotolkel tudi z 49 asi. Zadnjega dvoboja posameznikov nato niso igrali.

Že v soboto so si po dvobojih parov mesto med osmimi najboljšimi teniškimi reprezentancami zagotovili Francozi ter Italijani. Slednji so prišli do neulovljive prednosti v dvoboju s Švico, Francozi pa so upravičili vlogo favorita proti Kanadi.

Branilci naslova v Davisovem pokalu Britanci so povedli proti Japonski, na vseh ostalih prizoriščih pa so v prednosti gostje. Tudi v Beogradu, kjer je Novak Đoković zaigral v paru z Nenadom Zimonjićem, vendar nista bila kos kazahstanski navezi Aleksander Nedovecov/Andrej Golubev.

Točko od zmage so oddaljeni tudi Hrvati v Belgiji, Čehi v Nemčiji ter Argentinci na Poljskem.