Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
21.02.2016 10:22:46
Deli članek:

Trener Rafaela Nadala: Ne vidim ga igrati, če bo na 15 ali 20. mestu

reuters

Rafaelu Nadalu ne gre nič od rok. Neustavljivi forhend je daleč od stare slave, na igrišču je pol koraka prepočasen, nemoč pa se v zadnjih sezonah le še stopnjuje.

Danes zgodaj zjutraj je 29-letni Rafael Nadal po maratonskem dvoboju s Pablom Cuevasom potegnil krajšo in svojo pot v Riu de Janeiru končal v polfinalu po porazu s 6:7, 7:6, 4:6. Dvoboj je trajal kar tri ure in pol in če je včasih Rafa znal takšne dvoboje zaradi surove moči odločiti v svojo korist, je v tem trenutku zgolj bleda senca neuničljivega Španca v najboljših časih.

V intervjuju za El Confidencial je o formi svojega varovanca spregovoril Francisco Roig. Dolgoletni sodelavec v Špančevi ekipi je bil povsem odkrit in ni skoparil z besedami. Niti s tistimi glede morebitne upokojitve 14-kratnega zmagovalca turnirjev za grand slam.

»Zagotovo bo Rafa vztrajal še nekaj časa, seveda če rezultati ne bodo preveč odstopali in bo imel za tekmovanje še dovolj želje. Rafe ne vidim, da bi životaril na 15 ali 20 mestu lestvice iz tedna v teden, a na koncu bo seveda obveljala le njegova odločitev. Sam pa ga ne vidim na igriščih, če bi padel tako nizko,« je bridko resnico poudaril Roig, ki verjame, da se lahko Nadal vključi v boj z drugimi na vrhu lestvice.

Seveda ne povsem na vrhu, kjer kraljuje Novak Đoković. Roig se tega zaveda, a vseeno ne meče puške v koruzo. »Nismo zaskrbljeni glede Đokovića. Trenutno je precej boljši od ostalih in igra na visoki ravni. Toda z njim nismo obsedeni. Najti moramo konstantnost v igri in premagovati igralce, ki jih Rafa mora premagovati. Seveda tudi proti najboljšim, a do njih je treba najprej priti. Đoković je trenutno daleč pred vsemi in igra povsem sproščen,« je še poudaril 47-letni Španec, ki bo skupaj s Tonijem Nadalom skušal storiti vse, da se njun varovanec vrne med najboljše. Za zdaj ne kaže najbolje.