Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
26.01.2016 08:41:49
Deli članek:

Williamsovi repriza lanskega finala, naprej tudi Radwanska (video)

REUTERS

Serena Williams je brez težav dobila ponovitev lanskega finala odprtega teniškega prvenstva Avstralije proti Rusinji Mariji Šarapovi s 6:4 in 6:1 in se prebila v polfinale. Njena nasprotnica bo Poljakinja Agnieszka Radwanska, ki je s 6:1 in 6:3 ugnala Španko Carlo Suarez Navarro.

Prva igralka sveta Williamsova je imela v četrtfinalu nekaj težav le v prvem nizu. Šarapova je začela izredno odločno in Williamsovi že v uvodu vzela servis, a že po štirih igrah je lanska zmagovalka izenačila na 2:2. Sledil je razburljiv tenis, pri čemer je Šarapova zapravila kar nekaj priložnosti, da morda dobi prvi niz, Williamsova pa je bila uspešnejša in ga po 55 minutah tudi osvojila.

reuters

V drugem nizu je vse kazalo na to, da je Šarapova izgubila samozavest in upanje, da lahko dvoboj dobi. Po uri in 32 minutah je bilo dvoboja konec. Kljub temu je bila Williamsova vesela, da se je prebila v polfinale, saj je bil dvoboj vendarle doslej osrednji obračun uvodnega grand slama v sezoni. "Dvoboj je bil zelo intenziven," je po tekmi v Rod Laver Areni dejala Američanka.

reuters

Že pred tem je bila na igrišču Radwanska. Zmagovalka sklepnega turnirja WTA v sezoni 2015 je za zmago nad Španko potrebovala vsega 88 minut. Zdaj jo čaka zahtevna naloga v dvoboju z Williamasovo, ki je v dozdajšnih osmih dvobojih ni premagala še nikoli.

reuters


- ženske, četrtfinale:
Serena Williams (ZDA/1) Marija Šarapova (Rus/5) 6:4, 6:1;
Agnieszka Radwanska (Pol/4) - Carla Suarez (Špa/10) 6:1, 6:3;