Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
09.01.2016 17:57:56
Deli članek:

Nezaustavljivi Đoković

Trenutno najboljši teniški igralec Srb Novak Đoković je za razliko od lani novo sezono začel zmagoslavno.

V finalu turnirja v Dohi je gladko, s 6:1 in 6:2 ugnal svojega velikega tekmeca, Španca Rafaela Nadala. To je bil že njun 47. medsebojni obračun, s 24. zmago je zdaj boljši Đoković, ki je dobil peti zaporedni medsebojni dvoboj.

Đoković, ki je že na 16. zaporednem turnirju igral finale, je kljub rahli poškodbi roke tekmeca povsem nadigral, boljši je bil v vseh elementih teniške igre, za zmago potreboval manj kot uro in zasluženo osvojil svoj jubilejni, 60. turnir v karieri. Nadal - odigral je svoj 99. finale v karieri - ostaja pri 67 turnirskih zmagah. Proti Đokoviću pa še nikoli ni osvojil manj iger kot tokrat (do danes jih je najmanj štiri).

"Ne vem, če sem kdaj že igral boljši tenis. Prav vsak udarec mi je šel tja, kamor sem si želel. Način, kako sem prišel do te zmage, mi vliva veliko samozaupanja. Z Rafo je bilo vedno užitek igrati, v najinih dvobojih je vedno veliko čustev, vedno se eden na drugega dobro pripraviva. Seveda pa je vse še slajše, če dvoboj dobim," je dejal Srb, ki je za zmago prejel 184.124 evrov, medtem ko je Španec v žep pospravil 96.965 evrov.

* Izid:
Doha, ATP (1,284 mio. USD):
- finale:
Novak Đoković (Srb/1) - Rafael Nadal (Špa/2) 6:1, 6:2.