Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
14.10.2015 13:04:25
Deli članek:

Klepačeva v četrtfinalu, stop za Kolarjevo

vszi

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač se je v paru s Španko Laro Arruabarrena uvrstila v četrtfinale turnirja WTA v Hongkongu v konkurenci dvojic.

Koprčanka je s špansko partnerico v četrtfinale napredovala brez boja, potem ko sta nasprotnici predali uvodni obračun prvega kroga turnirja vrednega 250.000 ameriških dolarjev.

V 1. krogu tega turnirja sta bili tekmici slovensko-španske kombinacije ameriško-kitajski par Christina McHale in Ling Zhang.

Za polfinalno vstopnico se bosta Klepačeva in Arruabarrena, ki sta prvi nosilki tega turnirja, udarili z nepostavljenima domačinkama Yan-Tung Ki in Man Ying Ng, uvrščenima na turnir s posebnim povabilom, ki sta se v nadaljevanje prav tako uvrstili brez boja.

V 1. krogu turnirja WTA v kitajskem Tianjinu z nagradnim skladom 500.000 ameriških dolarjev v konkurenci dvojic pa je izpadla Slovenka Nastja Kolar v paru s Slovakinjo Chantal Škamlovo. Boljši sta bili Kitajki Shuai Zhang in Jiaqi Kang s 6:3, 4:6, 10:2.

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik, ki zadnjih pet let nastopa le še med dvojicami, se je s Francozinjo Caroline Garcio že uvrstila na zaključni turnir sezone, ki bo v Singapurju in kjer se bo osem najboljših dvojic leta potegovalo za več kot šest milijonov dolarjev nagradnega sklada.

Za Srebotnikovo, ki je letos s turnirskimi nagradami zaslužila že skoraj 300.000 dolarjev, v karieri pa več kot sedem milijonov dolarjev, bo to deveti nastop na zaključnih turnirjih sezone. Trikrat je igrala v finalu.