Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
27.08.2015 08:20:07
Deli članek:

Đokovićeva fundacija in Svetovna banka za pomoč otrokom v Srbiji

Reuters

Najboljših teniški igralec na svetu Novak Đoković je dejaven tudi na dobrodelnem področju.

Že nekaj let je ambasador Unicefa, po novem pa je njegova fundacija Novak Đoković sklenila še dogovor o sodelovanju s Svetovno banko.

Z novim projektom, ki so ga poimenovali Od zgodnjih zmag do koristi vse življenje bodo pomagali pri razvoju otrok v Srbiji, pri čemer bodo namenili posebno skrb najmlajšim iz socialno ogroženih okolij.

Teniški zvezdnik je sodelovanje predstavil v New Yorku, kjer se pripravlja na zadnji grand slam v sezoni, prisoten pa je bil tudi predsednik Svetovne banke Jim Yonk Kim. Obe ustanovi sta podpisali memorandum, s katerim se obvezujeta, da bosta pomagali pri projektih, povezanih z izobraževanjem otrok v Srbiji.

"Vsi otroci si zaslužijo enake priložnosti, a vsem ne uspe. Nekateri ne morejo izkoristiti svojih sposobnosti zaradi revščine ali slabe prehrane v najzgodnejšem otroštvu. Zato sem zelo zadovoljen, da smo sklenili sodelovanje s fundacijo Novaka Đokovića, da takšnim otrokom pomagamo," je dejal Kim.

"Zahvaljujoč novemu sodelovanju bomo lahko še povečali kakovost in količino naših programov, a katerim pomagamo otrokom v moji državi. Jaz sem imel srečo, da sem imel v otroštvu pravo podporo. Želim si, da bi otroci v Srbiji in po vsem svetu lahko izpolnili svoje sanje," pa je dejal Đoković in pri tem opozoril na slabe razmere na področju predšolske vzgoje v Srbiji.