Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
16.08.2015 11:28:37
Deli članek:

Đoković in Murray za krono Montreala

Reuters

Srb Novak Đoković in Škot Andy Murray sta finalista moškega teniškega turnirja ATP v Montrealu. V polfinalu je Đoković s 6:4 in 6:4 premagal Francoza Jeremyja Chardyja, še boljšo formo pa je potrdil Murray, ki je s 6:3 in 6:0 ugnal krvnika Španca Rafaela Nadala na kanadskem turnirju Japonca Keija Nishikorija.


Tudi brez finalne zmage je Murray v Montrealu že dosegel dva pomembna mejnika v sezoni. V ponedeljek bo na jakostni lestvici zlezel na drugo mesto za Srba, že po četrtfinalni zmagi pa si je predčasno priigral tudi nastop na sklepnem turnirju sezone novembra v Londonu, kamor je prav tako že uvrščen Đoković.

"Vesel sem, da sem se po vsem, kar se je zgodilo lani, vrnil. Super je, da sem spet povsem blizu najboljšim. Končno sem potrdil, da sem fizično spet nared za najtežje dvoboje," je po zmagi dejal Murray, ki je lani prestal operacijo kolka.

Prepričljiv je bil tudi Đoković, ki ga je med dvobojem najbolj zmotil vonj po marihuani na igrišču. "Ne morete verjeti, kako je to zoprno. Čez nekaj časa se je sicer končalo. Ne vem kdo je bil, a verjetno je bil nekje v sedmih nebesih," se je po dvoboju pritožil in pošalil Srb. Ta je v finalu izraziti favorit, saj je dobil 19 od 27 medsebojnih dvobojev in osem zadnjih zaporedoma. "Vem, kaj moram storiti za zmago. To je igrati najboljši tenis," je še dodal.

Polfinale
Novak Đoković (Srb/1) - Jeremy Chardy (Fra) 6:4, 6:4;
Andy Murray (VBr/2) - Kei Nishikori (Jap/4) 6:3, 6:0;

ŠVICARSKA NAJSTNICA PRESENETILA WILLIAMSOVO
Le 18-letna Švicarka Belinda Bencic je v polfinalu teniškega turnirja WTA v Torontu ugnala prvo igralko s svetovne jakostne lestvice Američanko Serena Williams v treh nizih s 3:6, 7:5 in 6:4. V finalu bo igrala z Romunko Simono Halep, ki je v dveh nizih s po 6:4 premagala Italijanko Saro Errani.

Po dveh urah in pol je 33-letna Williamsova, zmagovalka 21 turnirjev za grand slam, morala priznati premoč švicarski hčerki slovaških beguncev iz časa jeklenega komunizma, ki je Williamsovi zadala drugi letošnji poraz. Za največjo zmago v karieri doslej je Benciceva, 20. na lestvici WTA, izkoristila že prvo zaključno žogico.

"Ne znam opisati, kaj čutim. Nimam besed. Vesela sem, da sem zadela ta zadnji forehand in da ga Serena ni mogla vrniti," je takoj po tekmi dejala najstnica, najmlajša igralka, ki je ugnala Williamsovo po letu 2004, ko jo je v finalu Wimbledona premagala takrat 17-letna Rusinja Marija Šarapova. Ko je Williamsova leta 1999 prvič zmagala na turnirju za grand slam, je imela Benčičeva vsega dve leti.

"Nikoli se ne preda," je mlado tekmico pohvalila tudi izkušena Williamsova. A kot kaže, gre za izreden talent, saj je Švicarka dobila 20 od svojih zadnjih 24 tekem, ob Williamksovi pa je ugnala tudi peto in šesto igralko sveta Danko Caroline Wozniacki in Srbkinjo Ano Ivanović. Pred finalom Benciceva v dvoboju s Halepovo ne obljublja ničesar: "Je favoritinja. A tudi jaz sem v finalu in vse, kar lahko še dosežem, je samo še bonus."

Polfinale
Belinda Bencic (Švi) - Serena Williams (ZDA/1) 3:6, 7:5, 6:4;
Simona Halep (Rom/2) - Sara Errani (Ita/15) 6:4, 6:4.