Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
12.07.2015 19:55:44
Deli članek:

Pomagali nista niti dve najeti hiši

Rogerju Federerju na letošnjem turnirju v Wimbledonu do končne zmage ni pomagala niti nevsakdanja praksa.

Novak Đoković ostaja vladar Wimbledona, teniški as iz Srbije je še drugič zapored osvojil enega najbolj prestižnih športnih turnirjev na svetu. Đoković je bil v velikem finalu premočan za Rogerja Federerja, ki pa se je kljub vsemu dobro upiral pet let mlajšemu tekmecu. Toda tudi Švicar je po obračunu priznal, da si je Đoković zmago več kot zaslužil – bil je preprosto boljši.

Ob tem je zanimivo, kako daleč je šel letos Federer v želji, da bi se prvič po letu 2013 spet vrnil na prestol Wimbledona. Britanski tabloidni mediji tako poročajo, da je ob prihodu v London najel celo dve hiši – eno zase, eno za svojo družino. In sicer predvsem v želji, da ga ponoči otroci ne bi motili! Marsikdo bo rekel, da je to razmetavanje denarja, a Federer ga seveda ima veliko in si to lahko privošči. Prav tako ni zanemarljivo, da ima s svojo ženo Mirko štiri otroke, dvojčka Leo in Lenny sta stara šele 14 mesecev. Nočne epizode prebujanja so v družini Federer torej bržčas pogost pojav …

Federer naj bi sicer v času bivanja v Angliji najel dve hiši, vsaka je menda vredna po štiri milijone funtov. Toda toliko seveda ni plačal zanj, hiši je vendarle je najel. In za to skupaj plačal okoli 30.000 funtov. V Sloveniji bi si za takšen znesek privoščil nekajletni najem stanovanja v Ljubljani … No, ampak čeprav se je prebil do finala, mu na koncu niti nenavadna praksa ni mogla pomagati, da bi premagal Đokovića. Pa čeprav je bil dodobra naspan.