Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
11.07.2015 23:08:13
Deli članek:

Hingisova po 17 letih

Reuters

Martina Hingis in Sania Mirza sta v konkurenci ženskih dvojic zmagovalki teniškega turnirja v Wimbledonu. Med moškimi dvojicami je slavila nizozemsko-romunska naveza Jean-Julien Rojer/Horia Tecau.

Rojer in Tecau sta premagala britansko-avstralsko kombinacijo Jamie Murray/John Peers s 7:6 (5), 6:4 in 6:4.

Prvi nosilki, švicarsko-indijska kombinacija, sta v finalu premagali drugi nosilki, ruski par Jekaterina Makarova in Jelena Vesnina, v treh nizih s 5:7, 7:6 (4), 7:5.

Štiriintridesetletna Hingisova se je po 17 letih vnovič zmagovito vrnila v finale ženskih dvojic na turnirju v Wimbledonu, kjer je leta 1997 osvojila naslov med posameznicami ter dvakrat v paru s Heleno Sukovo leta 1996 in Jano Novotno leta 1998 osvojila ta turnir tudi med ženskimi dvojicami.

Prvič v paru z Mirzo se je veselila tako finala ter nato še lovorike. Hingisova bo wimbledonsko krono naskakovala tudi v mešanih dvojicah v paru z Indijcem Leandrom Paesom. V finalu se bosta pomerila z avstrijsko-madžarsko navezo Alexander Peya/Timea Babos.

Hingisova in Mirza sta doslej osvojili tri turnirje WTA v konkurenci ženskih dvojic. Zmagam na turnirjih v Indian Wellsu, Miamiju in Charlestonu pa sta dodali še najdragocenejšo lovoriko, zmagovalk turnirja na igrišču All England Cluba.

Pred tem je ameriška teniška igralka Serena Williams osvojila wimbledonsko krono v konkurenci posameznic. Nizozemska-romunska teniška naveza Jean-Julien Rojer/Horia Tecau pa je slavila med moškimi dvojicami.

Za naslov najboljšega med posamezniki se bosta v nedeljo udarila Novak Đoković in Roger Federer. Z moškim finalom se bo tudi končal letošnji Wimbledon.