Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
06.01.2015 16:05:00
Deli članek:

Kavčič uspešen v Dohi, Bedene pa v Chennaiju

Nikola Miljković

Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je v prvem krogu ATP turnirja v Dohi z nagradnim skladom 1,1 milijona dolarjev premagal Argentinca Juana Monaca s 7:6 (3) in 6:4.

V drugem krogu bo Kavčič igral z zmagovalcem dvoboja med Denisom Istominom iz Uzbekistana in tretjim nosilcem Čehom Tomašom Berdychom.

Sedemindvajsetletni Ljubljančan, 99. na lestvici ATP, je imel že na uvodu niza pri drugi točki priložnost za odvzem servisa tekmecu, vendar je Argentinec izenačil na 1:1. V peti je servis izgubil Kavčič in v deseti Argentincu vrnil z isto mero za izenačenje na 5:5. Niz se je nato odločal v podaljšani igri, ponovno je s servisom začel Kavčič. Po izenačenju na 2:2 pa je Argentinec dobil le tri točke in Kavčič je po uri in osmih minutah povedel z 1:0 v nizih.

Tridesetletni Argentinec, ki je 61. na svetovni lestvici, je slabo začel tudi drugi niz in slovenski igralec je povedel z 2:0 in v nadaljevanju vodil še s 4:2 in 5:3. V deseti igri je imel Kavčič na servis tekmeca tri zaključne žogice za zmago, ki so ostale neizkoriščene. Tudi v naslednji igri je povedel s 40:15, nato pa po vodstvu s 40:30 vendarle prišel do uspeha. Dvoboj je trajal uro in 54 minut, praktično v vseh statističnih elementih igre pa je bil boljši Kavčič.

Igralca se doslej še nista pomerila, enkrat pa sta bila predvidena za tekmeca, vendar je Monaco leta 2011 v Bastadu na Švedskem dvoboj šestnajstine finala predal.

Kavčič se je na glavni del turnirja uvrstil iz kvalifikacij, kjer je bil drugi nosilec. V zadnjem krogu je izločil osmopostavljenega Američana Rajeeva Rama s 6:3 in 6:4.

BEDENETA ČAKA ŠPANEC LOPEZ
Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je v 1. krogu turnirja ATP v indijskem Chennaiju po dobri uri in pol igre premagal Slovaka Lukaša Lacka v dveh nizih s 7:6 (0) in 6:3. V drugem krogu turnirja z nagradnim skladom 458.400 ameriških dolarjev bo Bedene igral z drugim nosilcem Špancem Felicianom Lopezom, ki je bil v prvem krogu prost.