Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
31.12.2014 13:46:50
Deli članek:

Federerja je dvojni paket presenetil

Rogerja Federeja čez dva tedna že čaka prvi turnir za grand slam v Avstraliji, v prazničnem intervjuju pa je za švicarske medije spregovoril tudi o bolj sproščenih temah.

Ne o svoji pripravljenosti pred prvim vrhuncem sezone, niti ne o tekmecih, temveč o svoji veliki družini. "Predvsem si v letu 2015 želim, da bi ostal zdrav. Zame je najpomembnejše, da bi šlo mojim najbližjim tako dobro, kot v letu 2014 in da bi se vsi skupaj zabavali," so bile skromne želje skromnega Federerja, ki je priznal, da je doma v zandjih mesecih še kako pestro. Družina namreč šteje šest članov in glede na to, da tudi otroci potujejo z njim, je vse skupaj zelo zanimivo. "Šest ljudi. Tudi sam kdaj pomislim na to, da ne more biti res. Seveda sem vesel, vedno sem si želel imeti veliko družino. Toda dvojni paket dvojčkov me je res presenetil," je priznal drugi igralec sveta.

Pri celotni organizaciji veliko pomagajo prijatelji in družina, ki večkrat potujejo z njimi in jih obiščejo, ko so doma. "Mirka je vedno z mano, tudi punčki zelo uživata na turnirjih, tudi fantka sta super. Prav tako je zelo veselo, ko se vsi skupaj vrnemo v Švico. Tako veliko kot zdaj, ne bomo nikoli več potovali, zato uživamo v vsakem skupnem trenutku."